*Nettavisen* Nyheter.

Gunhild og Petter Stordalen takker for støtten

Petter Stordalen og Gunhild Stordalen under utdelingen av moteprisen Nåløyet 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Gunhild sier som Schwarznegger: I'll be back!

22.11.14 10:48

I går det kjent at Gunhild Stordalen er alvorlig syk, og har fått diagnosen systemisk sklerose.

Siden i går kveld har støtteerklæringene strømmet inn til ekteparet. Nå takker de for den varme støtten.

Lørdag morgen la Petter Stordalen ut dennne meldingen på nettsamfunnet Twitter: «Kjære Twitter-venner. En stor fellestakk for overveldende støtte i dag. Gunhild hilser og sier som Schwarzenegger: I´ll be back!!».

LES OGSÅ: «Hele Norge heier på dere!»

HTML EMBED


Fikk diagnosen i oktober

35-åringen fikk diagnosen i slutten av oktober, og begge har de siste ukene avlyst flere møter, foredrag og offentlige tilstelninger, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene av smerter, vekket Petter og gråt. Det var som at jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredde seg i kroppen min, sier Gunhild Stordalen til avisen.

Sykdommen er en kronisk autoimmun bindevevssykdom som angriper huden og andre organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt.

Hvis jeg ikke dør?

- Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», forteller hun.

For å komme raskt i gang med behandling, har ekteparet Petter og Gunhild Stordalen kansellert møter, foredrag og offentlige tilsetninger, skriver avisen.

- Det er et resultat av flere ting. Når begge er så synlige i jobbene som det vi er, er det vanskelig å bare forsvinne i flere måneder, sier Petter Stordalen til samme avis.

Hjertebarnet EAT

Gunhild Stordalen har den siste tiden vært svært engasjert i sitt hjertebarn EAT, et prosjekt med hensikt å finne en løsning på matrelaterte helse- og miljøproblemer.

I artikkelen i Dagens Næringsliv understreker Gunhild Stordalen at hun vil gjøre alt i sin makt for at ETA skal fortsette med å ekspandere.

Norsk forening for allmennmedisin (NFA) uttalte tidligere denne måneden at Legeforeningen burde trekke seg ut av samarbeidet med Gunhild Stordalen og EAT-konferansen, ettersom «selve EAT-konferansen var litt i overkant glamorøs og stjernespekket».

Den gang uttalte Gunhild Stordalen til Nettavisen at EAT ikke vil fornye samarbeidet med Legeforeningen.

Fornyer ikke samarbeidet

EAT-initiativet har vokst til et internasjonalt nettverk bestående av en rekke av verdens ledende universiteter, forskningsinstitusjoner, organisasjoner og næringslivsaktører.

- I EAT har vi likevel full forståelse for at det til en hver tid vil være ulike meninger om hvilke initiativer Legeforeningen og andre organisasjonen skal samarbeide med. Vi har derfor tatt den interne uenigheten i Legeforeningen til etterretning, og valgt å ikke fornye samarbeidet nå, uttalte hun til Nettavisen.

Stor støtte

Blant støttemeldingene ekteparet Stordalen har fått på Twitter er disse.

«Hei @ G_stordalen Veldig trist å høre om sykdommen. sender varme tanker»

« @petterstordalen Dette takler dere to sammen, stå på! @ G_stordalen er ei sterk dame som kjemper seg videre!».

«Trist å lese om @ G_stordalen s diagnose. Sender gode tanker og støtte.»

«Sterkt å lese om @ G_stordalen i DN. Heier på deg! »

«Gripende. Krysser fingrene for @ g_stordalen, en kvinne med evner til å gjøre en forskjell.»

«Kjære @ G_stordalen og @petterstordalen - Jeg ble helt satt ut og begynte å grine her. Dere er så STORE mennesker på alle måter. Alle tanker».

« You're a fighter - and a winner! CU soon! @ G_stordalen»

«Sterkt og verdig av ekteparet #Stordalen. Hele Norge heier på dere! @petterstordalen @ G_stordalen»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag