RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ VEI TIL Å BLI FRISK IGJEN: Gunhild A. Stordalen, stifter og styreleder av Stordalen Foundation og leder av EAT, har kommet seg raskere enn noen hadde trodd. Her er hun under opptakene til Skavlan som sendes på NRK fredag.
PÅ VEI TIL Å BLI FRISK IGJEN: Gunhild A. Stordalen, stifter og styreleder av Stordalen Foundation og leder av EAT, har kommet seg raskere enn noen hadde trodd. Her er hun under opptakene til Skavlan som sendes på NRK fredag. Foto: Nrk

Gunhild Stordalen: - Legene river meg i håret jeg ikke har

Sist oppdatert:
Legene råder henne til å ikke jobbe så mye, men tanken på hvor mye man kan utrette på få år har gitt Gunhild Stordalen ny energi.

Forretningskvinnen, legen og miljøaktivisten Gunhild Stordalen (36) har kommet seg raskere enn noen hadde trodd. Hun ble skrevet ut av sykehuset i slutten av januar, før tiden og på eget ansvar. 17. mars ble hun utnevnt som Young Global leader av World Economic Forum (WEF) i Davos. Men hun går fortsatt på store doser med antibiotika og forebyggende medisiner, og har vært mange uker på etterbehandling og rehabilitering, skriver Aftenpostens A-magasin

Sykdommen har gjort henne enda mer overbevist om at hun må bruke tiden sin rett.

- Får du egentlig lov til å jobbe så mye?

- Nei. Legene river meg i håret jeg ikke har, sier hun til avisen.

- Men det føles som om jeg har fått ny motor. Det er helt fantastisk. Samtidig kjennes det nesten urettferdig at jeg kan sitte her, på vei til å bli frisk igjen. Det er mange som ikke får behandling for systemisk sklerose. Jeg har vært ufattelig heldig som har kunnet reise ut og få det, sier hun.

Eksperimentell behandling

22. oktober i fjor fikk Gunhild Stordalen, som er gift med hotelleier og investor Petter Stordalen, beskjeden hun fryktet. Hun ble diagnostisert med den alvorlige sykdommen systemisk sklerose.

I midten av november ble hun innlagt på et sykehus i Utrecht i Nederland, som utfører en eksperimentell behandling hvor stamcellene tas ut av kroppen og fryses ned. Deretter slås immunforsvaret ut med en cellegiftkur før stamcellene føres tilbake.

LES OGSÅ: Her er Gunhild på Skavlan

Ny energi og motivasjon

Gunhild Stordalen forteller at hun pleide å tenke at hun hadde 50 år på å gjøre sitt for å redde verden, og at hun nå kanskje bare har to.

- Dette høres kanskje merkelig ut, men fra ren og skjær fortvilelse voks­te det frem et nytt prosjekt. Mitt livs challenge, som ga meg ny energi og motivasjon og ble en spire til glede: Tanken på hvor mye det faktisk er mulig å få til i løpet av et par år, sier Gunhild Stordalen til avisen. 

Hun hyller også ektemannen Petter Stordalen for støtten han har gitt henne gjennom behandlingen.

LES OGSÅ: Petter Stordalen til Nettavisen: - Jeg må snakke om Gunhild

Glad for å være i live

Sykdommen er en kronisk autoimmun bindevevssykdom som angriper huden og andre organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt. 

Først om to år vet Gunhild Stordalen om hun blir helt frisk. Akkurat nå er hun bare veldig glad for å være i live.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere