*Nettavisen* Nyheter.

Gunhild Stordalen er alvorlig syk

Petter Stordalen og kona Gunhild Anker Stordalen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

35-åringen har fått påvist en livstruende diagnose.

22.11.14 11:45

Gunhild Stordalen skal ha fått påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi i slutten av oktober, melder Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene av smerter, vekket Petter og gråt. Det var som at jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredde seg i kroppen min, sier Gunhild Stordalen til avisen.

Sykdommen er en kronisk autoimmun bindevevssykdom som angriper huden og andre organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt.

Hvis jeg ikke dør?
- Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», forteller hun.

For å komme raskt i gang med behandling, har ekteparet Petter og Gunhild Stordalen kansellert møter, foredrag og offentlige tilsetninger, skriver avisen.

- Det er et resultat av flere ting. Når begge er så synlige i jobbene som det vi er, er det vanskelig å bare forsvinne i flere måneder, sier Petter Stordalen til samme avis.

Hjertebarnet EAT
Gunhild Stordalen har den siste tiden vært svært engasjert i sitt hjertebarn EAT, et prosjekt med hensikt å finne en løsning på matrelaterte helse- og miljøproblemer.

I artikkelen i Dagens Næringsliv understreker Gunhild Stordalen at hun vil gjøre alt i sin makt for at ETA skal fortsette med å ekspandere.

Norsk forening for allmennmedisin (NFA) uttalte tidligere denne måneden at Legeforeningen burde trekke seg ut av samarbeidet med Gunhild Stordalen og EAT-konferansen, ettersom «selve EAT-konferansen var litt i overkant glamorøs og stjernespekket».

Den gang uttalte Gunhild Stordalen til Nettavisen at EAT ikke vil fornye samarbeidet med Legeforeningen.

Fornyer ikke samarbeidet
EAT-initiativet har vokst til et internasjonalt nettverk bestående av en rekke av verdens ledende universiteter, forskningsinstitusjoner, organisasjoner og næringslivsaktører.

- I EAT har vi likevel full forståelse for at det til en hver tid vil være ulike meninger om hvilke initiativer Legeforeningen og andre organisasjonen skal samarbeide med. Vi har derfor tatt den interne uenigheten i Legeforeningen til etterretning, og valgt å ikke fornye samarbeidet nå, uttalte hun til Nettavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.