Gunhild Stordalen utskrevet fra sykehus

Stifter og styreleder Stordalen Foundation og leder av EAT, Gunhild A. Stordalen, er utskrevet fra sykehus i Nederland etter en omfattende cellegiftbehandling.

Stifter og styreleder Stordalen Foundation og leder av EAT, Gunhild A. Stordalen, er utskrevet fra sykehus i Nederland etter en omfattende cellegiftbehandling. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB Scanpix)

Etter en omfattende cellegiftbehandling er Gunhild Stordalen utskrevet fra sykehuset i Nederland. Hun er nå til rehabilitering.

Det opplyser Petter Stordalen til VG søndag.

- Gunhild er kommet gjennom behandlingen med cellegift, og stamcellene er ført tilbake. Behandlingen har vært vellykket, og hun er nå skrevet ut fra sykehuset og har startet med rehabiliteringen, bekrefter han overfor avisen.

Det ble i november kjent at kona til investoren og forretningsmannen hadde fått påvist den livstruende og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi.

Hun har siden november vært innlagt på et sykehus i Utrecht i Nederland, som utfører en eksperimentell behandling hvor stamcellene tas ut av kroppen og fryses ned. Deretter slås immunforsvaret ut med en cellegiftkur før stamcellene føres tilbake.

- Det er fortsatt stor infeksjonsfare og det vil ta lang tid før immunsystemet er gjenoppbygget og vi ser effekten av behandlingen, understreker Petter Stordalen.

Gunhild Stordalen er utdannet lege og er styreleder i The Stordalen Foundation. Hun har blant annet tatt initiativ til konferansen EAT, som har klima og matvareindustri som tema.

Ifølge Petter Stordalen er konas målsetting å kunne delta på EAT-konferansen i juni i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.