RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunstig Altinex-garanti

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Idar Vollvik garanterer for storemisjon i oljeselskapet Altinex og kan få svært billige aksjer. Det kan bli dyrt for de andre aksjonærene.
I går raste aksjekursen i oljeselskapet Altinex som en stein på Oslo Børs. Kursen ramlet nærmere 18 prosent og endte på 1,36 kroner. Siden selskapet meldte om oppkjøp av et dansk oljeselskap har markedet sendt aksjene i oljeselskapet rett ned.

Finansavisen melder tirsdag at dersom garantien på en emisjon selskapet skal gjennomføre, gitt av finanstoppene Spetalen, Vollvik og Stordalen, trer i kraft så kan aksjonærene i selskapet forvente seg ytterligere nedgang.

Årsaken er denne: Da Altinex kjøpte det danske oljeselskapet Denerco måtte de gjennomføre en emisjon. Denne emisjonen ble garantert av Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Idar Vollvik. Men kursen emisjonen skulle gjøres til var det ikke noen som kjente til.

Finansavisen melder tirsdag at emisjonskursen trekløveret har gått inn på er 44 øre per aksje. En femtedel av hva kursen er på i dag. I tillegg får de tre investorene 30 millioner kroner for å bare stå som garantister.

Selskapet skal ha mulighet til å utvide aksjekapitalen med 50 prosent, noe som kan bli tung i dagens meget tøffe aksjemarked. Da kan resultatet bli at Vollvik og de to andre profilerte investorene må trå til med sin garanti og få aksjer til 44 øre.

Altinex sin adm. direktør Olaf Ellingsen sier til Finansavisen at de ikke forventer at garantien vil tre inn. Han forteller at de vil gjøre emisjonen som en fortrinnsrettsemisjon mot egne investorer, dersom de ikke klarer å få inn nye investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere