RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunstig Hafslund-utvikling for Fortum

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier anbefaler kjøp av aksjer i finske Fortum. En hovedgrunn er det siste døgnets utvikling i kampen om Hafslund
Les også: Byr 4,49 mrd. for Hafslunds kraftverk

I en analyse datert i dag oppjusterer ABG Sundal Collier sin anbefaling på Fortum fra hold til kjøp, og øker kursmålet til 8 euro, mot en markedskurs på 6,6 euro.

I stor grad begrunnes dette med utviklingen rundt Hafslund, hvor Fortum eier 32 prosent, og samtidig er en meget aktuell kjøper av Oslo kommunes post, som er til salgs.

I går ble det kjent at tre lokale energiselskaper ønsker å kjøpe kraftverkene til Hafslund. ABG Sundal Collier mener dette er positivt for Fortum, fordi det kan bidra til å løse en fastlåst situasjon. Meglerhuset mener et slikt kjøp av de politisk sensitive kraftverkene kan åpne veien for at Fortum kjøper den gjenværende distribusjonsvirksomheten.

Meglerhuset tror at et bud på selskapet må opp i 50 kroner.

Men Fortum kan tape kampen om Hafslund og vinne likevel, mener ABG Sundal Collier:

- Hvis Fortum ikke lykkes, har det norske parlamentet på det nærmeste lovet at Statkraft vil bli tilført midler for å overta Hafslund, noe som kan gi Fortum en gevinst på 100 millioner euro, heter det i analysen.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 8 euro
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 6. juni 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere