Guri Hjeltnes søker på BI

Det er helt korrekt at Hans-Wilhelm Steinfeld og Guri Hjeltnes er to av fem søkere til journalistprofessorat på BI. BI har holdt søkerlisten hemmelig inntil nå.

20.06.08 11:04

Da BI nektet å offentliggjøre søkerlisten til skolens professorat i journalistikk, ble ledelsen kritisert. Avgjørelsen ble ikke tatt godt imot, blant annet mente man at dette var stikk i strid med et av journalistenes grunnprinsipper, nemlig offentlighetsloven.

Nå har imidlertid skolen bestemt se for å offentliggjøre de fem søkerne, skriver Dagbladet. De fem er forsker Guri Hjeltnes, som søkte på professorat både i Bodø og Oslo, førsteamanuensis Johan Roppen ved Høgskolne i Volda, NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld, master of arts Douglas Underwood ved University of Washington, og master of science Pål Aarsæther og korrespondent for Agence France-Presse.

Tirsdag oppnevnte kollegiet ved Handelshøyskolen en bedømmelseskommite som skal vurdere søkerne. Hans Fredrik Dahl leder komiteen. Det ble tidligere spekulert i at Hjeltnes, som også har søkt professoratene i Bodø og Oslo.

Fagbladet Journalisten har tidligere utnevnt Steinfeld og Hjeltnes som de sterkeste utfordrende, men avgjørelsen ligger nå hos BI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.