*Nettavisen* Nyheter.

Guri vil ha frekk Robbie

Foto: TV 2

- Klart jeg håper Robbie Williams gjør et frekt stunt! sier Guri Solberg. Lørdag står hun på scenen med superstjernen.

27.10.05 12:52

(SIDE2): Lørdag sendes årets store musikkfest direkte fra Forum i København. Nordic Music Awards 2005 har samlet internasjonale navn som Coldplay, Shakira - og Robbie Williams.

  • Side2.no er selvsagt tilstede i Forum. Les alt om stjernene, showet og festene i helgen.

- Nå er det ett år siden jeg møtte Robbie sist. Så det spørs om han husker meg, ler Guri Solberg.

Hun skal i år - som i fjor - være norsk programleder under prisutdelingen. Selveste Robbie Williams hadde garderobe ved siden av Guri i fjor, uten at hun dermed så noe særlig til superstjernen.

- Vi vekslet bare noen få ord. Han flørtet faktisk ikke med meg i det hele tatt. Kanskje jeg ikke er hans type, ler hun. Og understreker at hun har kjæreste.

- Helt magisk
PR-stuntene for å markedsføre Robbies siste album «Intensive care» har har nærmest manglet sidestykke. Blant annet har han sagt han kanskje er homofil, at han tror på marsboere - og det verserer en film på nettet der han intervjues naken.

- Det at Robbie stadig finner på stunts er jo en av grunnene til at det er kult å ha han på showet! Men hvis han allerede har kledd av seg én gang, gjør han det neppe igjen... Been there, done that. Men klart jeg håper han finner på noe annet frekt, ler Guri.

Nordic Music Awards er en samsending mellom norsk TV 2, svensk Kanal 5 og dansk TV 2.

Det er ikke flere millioner seere som skremmer TV 2s programleder mest. Det er verre med de 7.000 publikummerne i Københavns storstue, Forum.

- Jeg sover litt dårlig om nettene nå... Men mest fordi jeg er spent og gleder meg. Det er et enormt kick å stå på scenen. Jeg har en god følelse i magen, men det er klart jeg er litt redd for å tryne på scenen eller få jernteppe.

- Av alle superstjernene som kommer til København - hvem ser du mest frem til å treffe?

- Oi. Først må jeg si det er magisk å være en del av et show med så store stjerner. Midt i alt det hektiske som en direktesending byr på, håper jeg jo å kunne få sagt hallo til Chris Martin fra Coldplay. Og Robbie, da. Så får vi se om han husker meg.

Kjolen en stor hemmelighet
I fjor bar Guri en kreasjon fra den Oslo-baserte designeren Baron von Bulldog (Kjell Nordström) under Nordic Music Awards.

I år er det desgineren Dyveke Beugnet som har fått oppdraget med å kle opp Guri Solberg. Men utover at det er snakk om en kjole - og at den er «veldig fin» - er antrekket en av de best bevarte hemmelighetene under årets show.

- Det får bli en overraskelse! Kjolen henger trygt i skapet mitt, og der blir den helt frem til sendingen på lørdag... sier Guri hemmelighetsfull.

Morsomt å bli gjenkjent
Til vanlig leder sjarmerende Guri TV 2s underholdnings- og kulturprogram Absolutt Underholdning.

Hun har gått fra å være radioreporter - til selv å bli kjendis.

- Ofte føler folk at de har sett meg før, men de vet ikk ehelt hvor. Mange hilser og smiler på gata, noen hvisker og peker. Men det har aldri vært ubehagelig. Bare hyggelig.

- Så du har vært skånet for ubehagelige telefoner fra beundrere?

- Jeg har hemmelig telefonnummer, så ingen vits å prøve å få tak i meg. Men har fått høre at min navnesøster har vært plaget av diverse slibrige telefonoppringninger.

- Ikke kravstor
- I det siste har det vært mye skriverier om stjernenes krav til hva de skal ha i garderobene sine backstage. kan du avsløre litt om hva stjernene krever under NMA?

- He-he. De får nok stort sett det de ber om. Men jeg kjenner ikke detaljene - ennå.

- Hvilke krav stiller du selv da?

- Et speil, en stol og vann. Jeg er ikke så vanskelig sånn. Men jeg vil så klart gjerne ha en øl etter showet...

  • Nordic Music Awards 2005 sendes direkte på TV 2 lørdag klokken 20.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.