RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guru døde av skuddskade i Wien

Wien (NTB-AFP): En indisk guru, som ble skutt og såret i søndagens sammenstøt i et sikhtempel i Wien, døde natt til mandag av skadene.

Rundt 30 mennesker ble såret da seks ytterliggående sikher trakk kniver og skytevåpen og gikk til angrep på den gjestende guruen fra India og hans tilhengere, opplyser østerriksk politi.

Angriperne, som skal tilhøre en høyere kaste, truet på forhånd med vold dersom den omstridte guruen gjestet tempelet i innvandrerbydelen Rudolfsheim.

Guruen nektet å la seg stanse og ble angripernes offer kort tid etter at seremonien hadde begynt.

- Jeg hørte fire-fem skudd, folk som skrek og barn som gråt. Det var blod overalt, akkurat som i en krig, forteller en 72-åring som var blant de 150 som ifølge politiet befant seg i tempelet da bråket startet.

Alle de sårede er indiske menn mellom 30 og 50 år. Det bor flere titusen sikher i Østerrike og rundt 25 millioner verden over, de fleste i Nord-India. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere