RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guseviks erstatter

Sist oppdatert:
Den høyprofilerte meglertoppen Ove Gusevik trakk seg for kort tid siden. Her er hans erstatter.
Tidligere denne måneden ble det klart at Ove Gusevik trakk seg fra jobben som sjef for den nederlandske banken ABN Amro sin avdeling i Norge, og som adm. direktør for meglerhuset Alfred Berg, som er eid av den nederlandske storbanken.

Gusevik har vært en av de mest lønnsomme innenfor corporate finance i flere år, blant annet i meglerhuset First Securities. Men det ble tøft da han tok over jobben som toppsjef for meglerhuset Alfred Berg samt som toppsjef for ABN Amros virksomhet i Norge.

Kapitalforvalteren tar over

Det er direktør for ABN Amro Asset Managment, som blant annet eier det kjente aksjefondet Gambak, som nå tar over. Ifølge en intern melding i ABN Amro tar Arild Orgland over jobben som sjef.

Han blir dermed både adm. direktør i ABN Amros kapitalforvaltningsdel samt for den øvrige virksomheten. I meglerhuset Alfred Berg er det nå David Woods som har tatt over som fungerende sjef etter Ove Gusevik.

Woods er i dag sjef for Alfred Berg i Sverige, og går inn som fungerende landssjef for Alfred Berg i Norge.

Flere bytter

Guseviks avgang fra Alfred Berg og ABN Amro-systemet var en av de siste i en lang rekke med oppsigelser fra profilerte finansfolk. Blant annet sluttet IT-analytiker Morten Sundstø, meglersjef Jan Petter Sissener og den anerkjente oljeanalytikeren Anne Gjøen, samt at flere fra Corporate Finance-avdelingen har sagt takk for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere