Gå til sidens hovedinnhold

Gustav M. Witzøe: Homofil er noe man er, ikke noe man velger

Norges rikeste:

Norges rikeste tar ryktene med knusende ro.

Norges rikeste mann, Gustav Magnar Witzøe (25), blir stadig rikere.

Han eier 48 prosent av Salmar gjennom familieselskapet Kverva, og er blitt dobbelt så rik det siste året, skrev Nettavisen i april.

Ifølge skattelistene for 2016 hadde Witzøe en formue på 11 milliarder kroner. Eierposten i Salmar var verdt 10 milliarder kroner i april 2017 - og 20,4 milliarder kroner ett år senere.

Les også. Gustav Magnar Witzøe (25) tjener milliarder på laksefesten

- Ikke noe galt i å være homo

- Folk forventer mye. At jeg skal vite alt mulig, være smart. Ta Petter Northug. Drømmen hans er å bli best i verden. Da jeg gikk på skolen, ønsket jeg mange ganger at jeg hadde en drøm om å bli advokat eller noe annet. Men jeg har aldri hatt noe som jeg virkelig har bestemt meg for å gjøre, sier Witzøe i et langt portrettintervju med Dagbladet Magasinet.

Der blir han konfrontert med homoryktene som verserer om ham.

- Hvis noen kaller meg homo, så er ikke det noe jeg oppfatter som nedverdigende. Homofil er noe man er, ikke noe man velger. Det er ikke noe galt i det, sier Witzøe til Magasinet.

- Det vil bli spekulasjoner

Witzøe jobber tett med kjendisstylist Jan Thomas (51) for å fremme sin modellkarriere:

- Tidlig sa jeg til Gustav: «Du må tenke over konsekvensen ved å jobbe med meg, for det vil oppstå spekulasjoner om vi er sammen», sier Jan Thomas til Magasinet.

I januar kom de to sammen til Se og Hørs kjendisgalla. Det hører med til historien at mens Jan Thomas har en «hemmelig kjæreste», sier unge Witzøe at han er singel.

Arvet eierposten i 2013

Gustav Magnar Witzøe arvet eierposten sin i 2013 fra faren, Gustav (65), som i sin tid startet Salmar.

Witzøe junior gir sjelden intervjuer, men er aktiv på bildedelingstjenesten Instagram: