*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (12) forsvant i Lysakerelva

12-åring i lysakerelva ved røa Foto: (Foto: Tipser.no / Daniel Dale Laabak)

Havnet i elva ved Røa i Oslo. Sterk strøm og høy vannføring på stedet vanskeliggjør letearbeidet.

24.07.09 09:01

RØA: (Nettavisen): En stor leteaksjon er iverksatt langs Lysakerelva etter at en 12 år gammel gutt havnet uti vannet ved fotballbanen ved Elvefaret på Røa cirka klokka 16.

– Leter for harde livet
– Vi leter for harde livet oppover og nedover langs elva. Foreldrene er på stedet og får oppdatert informasjon hele tiden, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen cirka klokka 17.

Ved 18-tiden får Nettavisens journalist på stedet opplyst at vannføringen skal begrenses ved å stenge av lenger opp i vassdraget. Effekten av dette vil merkes på stedet der gutten forsvant ved 19-20-tida.

Henter inn spesialkajakker
Det er høy vannføring i elva etter mye nedbør den siste tiden. På stedet er det bratte skrenter langs elva. Ifølge lokalkjente er det to fosser, den største med et fall på rundt fire meter. På nedsiden av fallene er det dype kulper. Det var i en av disse gutten falt uti.

Like før klokka 19 ankommer to padlere med kajakker for stryk og slippes bak politisperringen.

– Skulle bade
Den savnede var sammen med to jevnaldrene kamerater da han havnet i vannet. Kameratene har opplyst til politiet at gutten hoppet uti av fri vilje fordi han ønsket å bade.

Guttene tas hånd om av politiet.

– Vi får opplyst at den savnede skal være svært svømmedyktig, men forholdene i elva er vanskelige i dag, sier operasjonslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Har klarert ulykkesstedet
Cirka 18.15 holdt politiet en rask presseorientering på stedet.

– Kameratene hans har fortalt at de så ham i vannet. Politi, brannvesen og helsepersonell startet umiddelbart søk i kulpen han hoppet uti, samt i området rundt. Disse søkene var negative, sier innsatsleder Rune Instebø. Samtidig ble leteaksjonen trappet opp blant annet med rundt 20 frivillige fra Røde Kors.

Det er flere timer siden ulykka skjedde, og ingen observajoner av gutten er meldt inn siden ulykkestidspunktet cirka klokka 16. Politiet vil ikke spekulere i guttens sjanser for å overleve:

– Vi leter etter gutten som om han er i live, sier Instebø.

Omfattende søk
Et stort antall letemannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, dykkere fra brannvesenet, ambulansepersonell, et ambulansehelikopter, et politihelikopter og politi er på stedet.

Politiet ble varslet om saken klokka 16.05.

Lysakerelva renner fra Bogstadvannet i Oslo og munner ut i Oslofjorden mellom Snarøya og Bygdøy. Elveleiet er 7,4 kilometer langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.