Gutt (15) ranet to ganger på tre måneder

Foto: Øystein Dahl Johansen/illustrasjonsfoto (dittOslo)

Politiet ser søndagens ran i Madserud allé på Oslos vestkant i sammenheng med flere ungdomsran den siste tiden.

Ranet skjedde like etter klokken 21 søndag kveld. To gutter på 15 år ble fraranet mobiltelefoner og truet på livet av en gjeng i Madserud allé, skriver dittOslo.

Gjengen er beskrevet å bestå av afrikanere, trolig somaliere. Det skal ha vært minst en jente med i gjengen som kan ha bestått av så mange som femten personer.

Den ene gutten ble sparket i brystet og begge ble truet med ytterligere vold og represalier. Ranerne fikk med seg mobiltelefoner og noen andre verdisaker før de løp fra stedet i retning Frognerparken. De ble senere sett i Kirkeveien.

Alle gjerningspersonene skal være i alderen 15 til 18 år.

Engstelig
Den ene gutten ble også ranet i mai, i det samme området.

- Han mener det er den samme gjengen som står bak dette ranet også. I mai var det fem personer som ranet to gutter, søndag var de femten, forteller guttens mor, en profilert Frogner-beboer.

Både mor og sønn ønsker å være anonym i frykt for represalier fra gjerningspersonene.

- Han er en tøff gutt og ikke noe «vestkantpingle», men han er engstelig for å gå ut på kvelden, og får heller ikke lov lenger. Dette er helt forferdelig, sier moren. Politiet søkte etter ransgjengen, men lyktes ikke i å finne dem. Saken etterforskes ved Ungdomsgruppa ved Majorstuen politistasjon.

Ransbølge
- Vi driver etterretning for å sammenlikne med andre saker, men ingen er så langt pågrepet, sier politiførstebetjent Siv Kjæreng i Ungdomsgruppa.

Politiet ser ingen umiddelbar sammenheng mellom ranet i mai og ranet på søndag og viser til at det er flere gjenger som driver med ungdomsran i Oslo.

I mai og juni ble begått ti til femten ungdomsran i sentrum og Majorstuen politikrets.

Politiet har god oversikt over dette miljøet og jobber fortsatt med en del av sakene.

Etter en rolig periode var det to ungdomsran i Oslo vest i helgen. Det andre ranet skjedde i Mærradalen på Hovseter lørdag kveld.

- Vi ser det i sammenheng med ranet i Madserud allé, sier Kjæreng.

Les flere saker i dittOslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag