RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BYBANESTOPP: Det var her på bybanestoppet i Strømgaten i Bergen at tre betjenter skal ha blitt slått og sparket til blods 6. juni i år. Foto: Linda Nilsen (Bergensavisen)
BYBANESTOPP: Det var her på bybanestoppet i Strømgaten i Bergen at tre betjenter skal ha blitt slått og sparket til blods 6. juni i år. Foto: Linda Nilsen (Bergensavisen)

Gutt (15) tiltalt for å ha slått tre politifolk til blods

Sist oppdatert:
Bruddskade, blåmerker og skrubbsår skal ha blitt resultatet da de tre politifolkene skulle ta hånd om den 15 år gamle gutten.

(BA.no): En av betjentene var sykmeldt i tre uker etter hendelsen ved bybaneperrongen i Strømgaten om ettermiddagen 6. juni i år.

Nå har statsadvokaten i Hordaland tiltalt 15-åringen for vold mot offentlig tjenestemann, legemsbeskadigelse og ordensforstyrrelser.

Yngste tiltalte i retten
Bare noen dager før hendelsen passerte gutten den kriminelle lavalder, og han blir derfor den yngste som må møte i en alvorlig straffesak i Bergen tingrett i år.

Dramaet skal ha funnet sted midt i ettermiddagsrushet, ved 15-tiden, denne fine sommerdagen.

Den unge gutten skal ha vært utagerende og trolig ruset.

Politiet rykket ut for å bistå barnevernet ettersom han holder til på en barnevernsinstitusjon.

- Slo og sparket
Han skal ha satt seg kraftig til motverge og slo og sparket mot betjentene. Han skal så ha truffet en av betjentene flere ganger i beina, 4-6 ganger i hodet, og flere ganger i magen og på hendene.

Den erfarne politimannen brakk en finger, fikk hevelser og skrubbsår i ansiktet og armene, og han var sykemeldt til slutten av juni i år.

Ifølge tiltalen skal 15-åringen ha holdt fast rundt en kvinnelig betjent og presset henne mot et gjerde og sparket henne slik at hun falt i bakken. Også en politidstudent skal ha fått kjenne guttens vrede og påført blåmerker og skrubbsår.

Han skal i tillegg ha truet med å drepe politifolkene mens han slo og sparket.

Neppe fengselsstraff
15-åringen må møte for tingretten i neste måned. En person over 18 år kunne ha regnet med en lengre fengselsstraff dersom han hadde blitt funnet skyldig.

På grunn av den unge alderen slipper han trolig unna med betinget fengsel.

– Min klient husker ikke detaljer fra episoden og erkjenner ikke straffskyld. Derfor går saken som en hovedforhandling, sier advokat Jørgen Riple til BA.

Les flere saker fra BA.no her!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere