*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (17) omkom i ulykke på togtak i Sverige

Uddevalla (NTB): En 17 år gammel gutt fra Halden, som var på tur med svømmeklubben til Uddevalla i Sverige, omkom onsdag etter at han klatret opp på et tog og kom i kontakt med en strømførende kabel.

Politiet i Sverige fikk melding om ulykken klokken 17.59. Litt etter klokken 20 sendte Uddevalla sykehus ut en melding om at gutten var død.

Det var da reisefølget skulle bytte tog på jernbanestasjonen i Uddevalla, at ulykken skjedde. Den 17 år gamle gutten klatret opp på taket på toget for å bli tatt bilde av.

Gutten fikk store mengder strøm i seg, og falt på bakken og ble liggende. Åtte kamerater i alderen 13 til 17 år, som også var med svømmeklubben på tur, skal ha vært vitne til ulykken, melder nyhetsbyrået TT.

Ifølge TT skal gutten ha vært i live da ambulansepersonell kom til stedet. Han ble sendt til sykehuset i Uddevalla hvor han noen timer senere ble bekreftet omkommet.

- Det er livsfarlig og strengt forbudt å klatre på tog og togvogner. I gjennomsnitt skjer det et par ganger i året at særlig unge mennesker enten dør eller skades veldig alvorlig i slike ulykker, sier Bodil Sonesson, informasjonsansvarlig i det svenske jernbaneverket, til TT. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag