*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (2) fikk statue over seg - kritisk skadd

SKADET: Det var denne rådyrstatuen som barnet skadet seg på. Den er nå fjernet av kommunen. Foto: André Lia (Fredriksstad Blad)/Google maps

- Han har fått brudd i kraniet, forteller moren.

31.05.14 10:35

(Fredriksstad Blad): – Han har store hevelser i hodet og har hatt tungt for å puste, derfor er han også tilkoblet en pustemaskin, forteller moren til den skadde toåringen på telefon fra Oslo.

– Han har fått brudd i kraniet, men heldigvis fant ikke legene noen blødning. De frykter for blodpropp og har derfor gitt han blodfortynnende. Men etter forholdene står det bra til, sier hun videre.

Fjernet statuen
– På fredag ettermiddag skjedde det en ulykke i Kirkeparken. Et barn på 2 år ble kritisk skadd etter å ha fått en kunststatue over seg, opplyste Fredrikstad kommune fredag kveld.

Barnet ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse og saken etterforskes av politiet i Fredrikstad.

– Kommunen tar saken svært alvorlig og har sørget for fjerning av statuen nå i ettermiddag, opplyste Fredrikstad kommune fredag kveld.

Ulykken skjedde i 15.30-tiden fredag.

Falt mot gutten
Moren til gutten var i Kirkeparken med broren sin og sønnen da ulykken skjedde.

– Han gikk rundt statuen og tittet, og prøvde å leke med den. Men han er for liten til å klatre på statuen. Broren min og jeg var bare noen meter unna, da han dyttet på statuen og den falt mot han, forklarer moren.

Statuen falt ifølge moren mot gutten slik at han ble slått til i bakhodet og falt.

– Jeg var i sjokk. Og det var broren min som måtte forklare politiet og helsevesen hva som hadde skjedd. Det var en grusom opplevelse, sier moren.

Familien samlet i Oslo
Gutten ble først undersøkt på akuttmottaket i Fredrikstad, før han ble fløyet med luftambulanse til Ullevaal Universitetssykehus.

– De gjorde undersøkelser og tok bilder i hele går, og de holder han i narkose for at han ikke skal rive ut ledninger osv. Vi har fått beskjed at de trolig vil vekke han i morgen.

Hele familien til gutten er samlet i Oslo og venter på nye beskjeder fra legene.

– De virker positive, vi må bare krysse fingrene. Hadde han fått hele statuen over seg kunne det vært et mye verre utfall. Et fatalt utfall, avslutter moren.

Skjedde under lek
– Vi har gjort tekniske undersøkelser på stedet, sier politiets operasjonsleder Lars Stenrød til f-b.no.

– Har dere fått noe bilde av hva som har skjedd?

– Ting tyder på at statuen har veltet under lek.

– Var foreldrene til stede da det skjedde?

– Ja, vi har forstått at minst en av foreldrene var til stede, sier Stenrød.

Les flere saker på f-b.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.