*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (20) byttet tampong på sovende jente på fest

Foto: Getty Images/All Over Press

- En spøk, mente 20-åringen. - Voldtekt, sier retten.

14.05.12 17:57

På et nachspiel byttet 20-åringen ut tampongen til en sovende og beruset kvinne. Nå er han dømt til fengsel for voldtekt, ifølge Bergensavisen.

- Jeg gjorde det som en spøk, og jeg satte inn den nye tampongen for å hjelpe henne, forklarte mannen i avhør.

Hendelsen skjedde på et nachspiel i en Hordalands-kommune i september 2010.

Før helgen ble han dømt til ubetinget fengsel i to og et halvt år. Han må også betale den unge kvinnen 150 000 kroner i erstatning.

Har anket
- Han er dypt fortvilet, og dommen er allerede anket. Vi mener at handlingen ikke rammes av voldtektsbestemmelsen, slik tingretten kom frem til, sier mannens forsvarer til BA.

To andre personer skal ha vært til stede i forbindelse med tampongbyttingen. Det ble også tatt et bilde med en mobiltelefon, men bildet ble senere slettet.

Den unge kvinnen merket ikke noe dagen etter, men etter hvert begynte det å gå rykter om episoden.

Spredd på nett
Til slutt ble det så plagsomt at hun valgte å anmelde saken til politiet. Hendelsen ble omtalt og spredd på Facebook. En av dem som var til stede laget også et nidvers om det som skjedde og la det ut på internett.

Tingretten har forbudt offentlig gjengivelse av hele dommen, men etter det BA får opplyst konkluderer retten med at innføring av gjenstand i skjeden er å regne som samleie, selv om det ikke ligger noe seksuelt motiv bak.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.