*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (3) funnet drept ved flyplass

Foto: REUTERS

Mange frykter treåringen kan ha blitt utsatt for et rasistisk drap.

05.03.10 19:57

Liket til den indiske gutten Gurshan Singh (3) ble funnet på en gresslette ved flyplassen i Melbourne i Australia torsdag kveld.

Drapet har forverret det allerede dårlige forholdet mellom India og Australia etter en rekke rasistisk motiverte angrep på indere i Australia.

Indisk student drept
Det forrige angrepet skjedde i januar da en indisk student, Nitin Garg (21), ble drept på en burgerrestaurant. Drapet omtales som et rasistisk motivert angrep.

Singh var på besøk i Australia sammen med sine foreldre da han forsvant sporløst torsdag formiddag. Han og familien kommer fra den indiske provinsen Punjab.

Obduksjonsrapporten er ennå ikke ferdig, og rettsmedisinere har dermed ikke klart å finne den endelige dødsårsaken.

Politiet i Melbourne opplyser at det så langt ikke er noe bevis for at den drepte er utsatt for noen rasistisk motivert angrep, og mener det kan være farlig å spekulere i den retningen.

Håpet er å dempe gemyttene i de indiske miljøene.

- Må forholde oss til fakta
- Det lureste vi kan gjøre er å forholde oss til fakta i denne saken, og ikke spekulere, samt bistå våre etterforskere på best mulig måte, sier Ken Jones ved politiet i delstaten Victoria, skriver Daily Mail.

Politiet lover at store ressurser vil bli satt inn for å oppklare drapet.

- Jeg ønsker å si til de indiske miljøene og til India at de kan ta meg på ordet om at alt som kan bli gjort, vil bli gjort, sier Jones.

Den australske utenriksministeren Stephen Smith sier drapet på treåringen har forverret Australias omdømme blant det indiske miljøet i landet.

Indere har de siste årene valfartet til Australia for å studere, men antallet studenter har avtatt etter raseangrepene.

Raseangrepene har frembrakt en rekke demonstrasjoner i de australske storbyene, og utenriksministeren har innrømmet at flere av angrepene skyldes rasisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.