RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Iran HUman RIghts

Gutt (7) døde under henrettelseslek

Sist oppdatert:
Sto på en lekebil og hengte en klessnor rundt halsen.

(Nettavisen): En syv år gammel gutt, Mohamed Ashobi, døde da han lekte en henrettelseslek i en iransk landsby i Fars-provinsen sist fredag.

- Han sto på en lekebil og hadde hengt en klessnor rundt halsen. Det var ingen andre der, så han døde, sier leder for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, til Nettavisen.

Amiry-Moghaddam forteller at to personer hadde blitt henrettet ved henging i samme landsby kort tid i forveien, og han mener det ikke er noen tvil om at sjuåringen var inspirert av hendelsen.

- Litt tidligere i år var det en annen gutt som døde under samme type lek. Iran er vel det landet i verden som har flest offentlige henrettelser. Myndighetene oppfordrer alle til å komme og se på, og ta med seg barna. Det finnes masse bilder av barn som ser på henrettelser, sier han.

Iran Human Rights anslår at det har vært minst 500 henrettelser i Iran hittil i år. Om lag 60 av disse har vært offentlige henrettelser. Nå etterlyser organisasjonen et forbud mot offentlige henrettelser, og håper norske myndigheter skal gå foran og kreve et internasjonalt forbud.

- Vi har skrevet brev til FN med krav om at offentlige henrettelser må forbys. Vi håper Norge kan gå fram og kreve et forbud. Offentlige henrettelser er ikke bare en umenneskelig, nedverdigende og brutal straff for den det gjelder, men de er også en brutalisering av samfunnet, og spesielt for barna, sier Amiry-Moghaddam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere