RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt (9) skadd av granat

Sist oppdatert:
Lekte med pappas øvelsesgranat da den gikk av.

En ni år gammel gutt pådro seg tredje grads forbrenning da han fredag kveld ble skadd som følge av at en øvelsesgranat gikk av under lek hjemme.

Ved 18.30-tiden fredag kveld ble politiet varslet om ulykken.

- Granaten tilhørte faren, og er en øvelsesgranat. Vi vet ikke om han har tillatelse til å ha granaten, sier operasjonsleder Jarle Marthinsen ved Vestfinnmark politidistrikt til Nordlys.

-Ut fra det vi vet, fikk gutten tak i en øvelsesgranat sammen med en kamerat, opplyser operasjonsleder Asgeir Aule i Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Ulykken skjedde under lek, og han pådro seg tredje grads forbrenning i mageregionen, opplyste politiet fredag kveld. Niåringen ble sendt til legevakten i Alta.

- Gutten har fått legebehandling og er hjemme nå, opplyser operasjonsleder Jarle Marthinsen i Vestfinnmark politidistrikt til Nordlys .

Politiet jobbet natt til lørdag med å finne ut hvordan den lille gutten hadde fått tilgang til granaten.

- Vi vet ikke om faren har tillatelse til å ha granaten, sier Marthinsen til Finnmark Dagblad .

Fordi faren er bortreist har politiet ikke noen informasjon om hvorfor faren hadde en øvelsesgranat hjemme. Det er foreløpig usikkert om det blir reist straffesak.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere