RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KJEMPER EN HARD KAMP: Foreldrene til niåringen som har blitt utsatt for mobbing i over to år har nå valgt å sykmelde gutten ut skoleåret. Foto: Lisbeth Andresen Foto: Lisbeth Andresen
KJEMPER EN HARD KAMP: Foreldrene til niåringen som har blitt utsatt for mobbing i over to år har nå valgt å sykmelde gutten ut skoleåret. Foto: Lisbeth Andresen Foto: Lisbeth Andresen Foto: Lisbeth Andresen

Mobbet og utsatt for vold på skolen

Gutt (9) sykemeldt og tatt ut av skolen etter vold og mobbing

Sist oppdatert:
9-åringen som i lang tid har blitt mobbet og utsatt for vold på skolen er nå tatt ut av skolen i samråd med lege. Skolen har nå fått bistand fra en nabokommune.

(rb.no): Mobbingen og voldsepisodene har foregått i to år uten at skolen har greid å finne en løsning.

– Etter samråd med lege har vi valgt å ta gutten vår ut av skolen fram til høstens skolestart. Han er nå sykemeldt og har uttrykt lettelse for dette, sier guttens far.

Ingen nye tiltak

Foreldrene var tirsdag i møte med skoleledelsen og kommunens kommunaldirektør.

Ifølge guttens far ble det under møtet ikke presentert nye tiltak for å få slutt på mobbingen.

– Vi hadde trodd vi kunne diskutere nye løsninger for gutten vår i møtet. Slik ble det ikke. Mer ønsker jeg ikke å si om dette møtet nå, sier niåringens far.

Etter at Romerikes Blad skrev om saken i forrige uke har familien fått en rekke støtteerklæringer, blant annet på sosiale medier.

– Jeg vil understreker at vi ikke ønsker å henge ut noen i denne saken. Vi har ett mål, og det er å finne en løsning slik at hverdagen blir bra for alle som er en del av klassemiljøet. Vi har nå prøvd alt for å ordne opp uten å nå fram. Nå mener vi ansvaret ligger hos skolen, sier faren.

Romerikes Blad skrev om guttens mobbehverdag allerede i 2013. Da havnet han på sykehus etter en grov voldsepisode i klasserommet. For bare fire uker siden ble gutten slått i bakken og sparket i ansiktet mens han lå nede.

Gutten har nå en ordning der han sitter utenfor rektors kontor fram til det kommer ansatte på jobb om morgenen.

Familien har denne våren opprettet kontakt med Odin- stiftelsen.

– Vi har blant annet fått gode råd om hvordan vi skal følge opp saken med det offentlige. Vi skal ha et nytt møte senere denne uka forklarer faren.

Har bedt om bistand

Kommunalsjef i den aktuelle kommunen bekrefter i en e-post til Romerikes Blad onsdag ettermiddag at det har vært et dialogmøte i saken.

– Foresatte skal oppleve at elevene er trygge på skolen. Kommunen har fått bistand fra en nabokommune med særlig kompetanse på dette området. Dette gjør at vi sikrer videre nøytral behandling av saken. Vi har allerede avtalt et nytt møte med foreldrene for å etablere en videre handlingsplan. Det er viktig å understreke at det allerede har vært gjennomført en rekke tiltak i denne saken. Det er av stor betydning at foresatte samarbeider i slik saker. At eleven er tilbake på skolen så snart det lar seg gjøre har høy prioritet. sier kommunaldirektøren.

Les flere saker på rb.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere