Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (1) som falt i elven er funnet omkommet

Store letemannskaper har tirsdag kveld lett etter en nesten to år gammel gutt som falt i elven ved Union Hotell i Geiranger.

Gutten som falt i elven i Geiranger er funnet omkommet, bekrefter politiets operasjonsleder Tor André Gram Franck til Nettavisen.

Det var like før klokken 16 tirsdag at politiet fikk melding om at en gutt på snart to år hadde havnet i en sideelv til Geirangerelven i Møre og Romsdal, like ved Union Hotell.

Etter at redningsmannskaper og frivillige hadde lett i rundt seks timer, ble gutten funnet omkommet litt over klokken 21.30.

Ifølge politiet skal gutten ha falt fra en bro:

– Moren kastet seg deretter uti vannet for å redde gutten, forteller Gram Franck til Nettavisen.

Moren ble deretter ført nedover strømmen, før hun kom seg i land for egen maskin. Gutten ble tatt med strømmen videre.

Den norske familien, som til vanlig bor på Østlandet og var på ferie i området, blir ivaretatt av et kriseteam i kommunen.

En lokal entreprenør forsøkte tidligere på kvelden å demme opp elveløpet der gutten forsvant. Målet var å minske eller fjerne vannføringen og dermed lette søket langs elven. Redningsmannskapet skulle deretter foreta et finsøk langs elven.

– Vi leter fremdeles med full styrke, og vil fortsette med det utover ettermiddagen og kvelden, sa operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen i 18-tiden.

Røde Kors opplyser at om lag 30 frivillige fra fem hjelpekorps ble kalt ut til å bistå søket.

Alt av redningsressurser er på stedet.

– Vi har fire helikoptre, mange båter og mange andre ressurser på vei. Dykkere er straks framme, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen rundt klokken 16.45.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sa Middelthon til NTB like før klokken 18.

Alpin redningsgruppe bisto også i søket, i tillegg til at det var rekvirert dykkere fra Trondheim og Ålesund. Ifølge Middelthon var det dårlig sikt i elva, som gjorde letingen svært krevende.

Søket foregikk like ved Vinje Camping, rett ved Geirangerfjorden, melder NTB.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 15.45, skriver de på Twitter.

Kommentarer til denne saken