Gå til sidens hovedinnhold

- Gutt (12) deltok i gruppevoldtekten

En tolvåring er arrestert for å ha gruppevoldtatt en dansk, kvinnelig turist i India.

(Nettavisen/NTB): En dansk kvinne (51) fikk oppleve sitt livs verste mareritt da hun forrige uke var på ferie i India. Kvinnen hevder hun ble gruppevoldtatt av minst åtte menn i et smug i den indiske hovedstaden New Delhi. Det groteske overgrepet skal ha pågått i flere timer.

Nå opplyser indisk politi at de har pågrepet syv av de åtte mistenkte personene i saken, inkludert en tolv år gammel gutt.

- To av de syv personene er mindreårige. De er henholdsvis 17 og tolv år gamle, opplyser danske Ekstra Bladets samarbeidspartner i India, Pankaj Tyagi, som er journalist i avisen The Times of India.

Politiet har identifisert åtte personer som de mistenker for å ha deltatt i gruppevoldtekten. De mistenkte hadde flere av danskens eiendeler på seg da de ble pågrepet, blant annet bøker, brilleetui og mobiltelefon.

Reiste hjem til Danmark
Den danske kvinnen ville ikke la seg undersøke av indisk politi etter den angivelige gruppevoldtekten. I stedet valgte hun å reise hjem til Danmark rett etter avhøret med politiet. Rigshospitalet i København skal imidlertid ha undersøkt kvinnen i etterkant, og funnet bevis på at hun ble utsatt for voldtekt, opplyser kilder til The Times of India.

Det er også funnet DNA-spor som vil kunne spores til gjerningsmennene.

Den kvinnelige turisten har forklart at hun forrige tirsdag ble voldtatt av en gjeng med menn da hun spurte om veien til sitt hotell.

Voldtekten skal ha vart i tre timer og funnet sted i en park som ligger bare 400 meter fra en politipost. Kvinnen, som reiste alene, skal også ha blitt ranet og truet med kniv.

- Truet kvinnen med kniv
Gjerningsmennene skal ha truet kvinnen med kniv og tvunget henne til å ta av seg klærne.

- Etter det begynte en av mennene å beføle meg, og startet med å ta av klærne mine. Da jeg motsatte meg dette, truet de med å stikke meg. Jeg tryglet om at de ikke skulle skade meg, skal kvinnen ha forklart i politiavhør, ifølge The Times of India.

Flere av de pågrepne mennene er hjemløse. Rettssaken mot mennene starter torsdag, og vil trolig vare i 20 dager. Indisk politi har tilrettelagt for at den danske kvinnen skal forklare seg i rettssaken via videolink.

To indiske politibetjenter er foreløpig suspendert fordi de ikke patruljerte i området der kvinnen angivelig ble voldtatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Dyster statistikk
Overgrepene føyer seg inn i en rekke angrep med seksuelle overtoner mot indiske kvinner det siste året.

I desember 2012 ble en 23 år gammel kvinne gjengvoldtatt på en buss i hovedstaden New Delhi. Hun døde av skadene hun ble påført. I august i fjor ble en kvinnelig fotograf voldtatt av flere menn mens hun var på jobb i storbyen Mumbai.

Fakta om voldtektssaker i India

* Overfallet på en 23 år gammel kvinne i India i desember førte til voldsomme protester over hele landet. Kvinnen ble voldtatt og grovt mishandlet på en buss og døde to uker senere som følge av skadene hun ble påført.
* India opplevde mer enn en dobling i antallet voldtektssaker fra 1990 til 2008, men kun 9 prosent av anmeldte voldtekter ender med fellende dom. I tillegg er det store mørketall, siden mange kvinner ikke anmelder voldtekter fordi de ikke regner med at politiet vil etterforske saken.
* Kvinner og menn over hele India har siden voldtektssaken i desember ble kjent, demonstrert med krav om bedre rettsvern for kvinner og at politiet må ta voldtektssaker mer seriøst.
* Ifølge den indiske handels- og industriorganisasjonen ASSOCHAM har de mye omtalte voldtektene i India også ført til en nedgang i turismen til landet den siste tiden.

(Kilde: Redd Barna India, AFP, NTB) (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien