Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (13) drept på asylmottak

Døde under slåssing på svensk asylmottak

En 13 år gammel gutt er død etter en slåsskamp på et mottak for enslige, mindreårige asylsøkere nord i Sverige. En jevnaldrende gutt er mistenkt for å ha slått gutten slik at han falt og fikk hodeskader.

13-åringen fikk flere slag i ansiktet, falt baklengs og ble bevisstløs. Personalet forsøkte hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde.

- Trolig har han slått hodet, sier Erik Kummu, vakthavende ved politiet i Norrbotten.

Ingen våpen skal ha blitt brukt i håndgemenget. Den døde gutten skal ha blitt innblandet i en krangel mellom to andre gutter.

Asylmottaket ligger i Korpilombolo i Pajala kommune, en liten bygd i et skogområde ikke så langt fra Finland.

13-åringen som er mistenkt for å ha forårsaket den andre guttens død, er nå tatt hånd om av sosiale myndigheter ettersom han er under den kriminelle lavalder.

Kom for sent
Politiet ble fredag kveld varslet om bråk på mottaket, men ettersom situasjonen roet seg, rykket de ikke ut. Da krangelen blusset opp igjen, ble politiet varslet igjen, men da de ankom, var 13-åringen ikke kontaktbar.

Den døde gutten var ikke selv innblandet i bråket, men befant seg trolig på feil sted til feil tid, ifølge Maj-Lis Ejderlöf, kommunens sosialsjef.

Hun understreker at uheldige omstendigheter førte til guttens død, men hun er sparsom med opplysninger om hva som skjedde.

Krisehjelp
- Det pågår jo en etterforskning nå, og da får politiet gå ut med det de vil gå ut med, sier sosialsjefen.

Både personalet og guttene som var involvert i slåsskampen, får krisehjelp.

Guttene bodde på et asylmottak som tidligere var hotell, og som hadde bemanning døgnet rundt. Beboerne er flyttet til et annet sted mens politiet gjennomfører tekniske undersøkelser.