Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (16) banket opp fem menn på én kveld

Bokollektivet i Bergen annonserte fest på Facebook. Da ble det bråk.

Utover kvelden dukket det opp nesten 50 personer. Mange var godt beruset og en del var ikke invitert,skriver Bergensavisen.

En av beboeren i kollektivet, en 22 år gammel mann, gikk rundt og fortalte de ubudne gjestene på en grei måte at det var for mange til stede, og at de måtte forlate festen. Blant dem var det en drøyt 16 år gammel gutt.

«Kom vi tar de og banker de opp», sa 16-åringen til noen andre som ble bedt om å gå.

Gutten fikk med seg den 22-årige beboeren ut på gaten og slo ham flere ganger i ansiktet.

En annen av beboerne ble også slått rett ned under den dramatiske festen, som fant sted i august 2012.

Vendte tilbake til åstedet
Etter at ambulansen hadde forlatt stedet og etter at politiet hadde søkt i området etter gjerningsmannen uten resultat, vendte han tilbake til åstedet.

Tre menn i 20-årene sto utenfor og diskuterte det som hadde skjedd. Da kom 16-åringen plutselig løpende fra en hage og gjøv løs på alle tre med knyttenevslag i ansiktet og i hodet.

«Alt dette skjedde helt uprovosert og fremsto som blind og uprovosert vold fra tiltaltes side», heter det i dommen mot unggutten.

Dobbeltsyn og hjernerystelser
Kvelden endte med nesebeinsbrudd, dobbeltsyn, knekte tenner og hjernerystelser for noen av ofrene i alderen 20-23 år.

I Bergen tingrertt var han også tiltalt for å ha slått til en sjette mann på festen, men denne handlingen ble han frikjent for på grunn av mangel på bevis og vitneutsagn.

Til tross for sin unge alder, er han ikke ukjent for politiet og han har vært involvert i flere voldshandlinger siden berserkgangen i august 2012.

Før jul i fjor ble han dømt til 360 timers samfunnsstraff - mye på grunn av sin unge alder. Volden i seg selv hadde kvalifisert til ett års ubetinget fengsel. Han ble også dømt til å betale et av ofrene 100 000 kroner i erstatning.

22-åringen forklarte i retten at han har ønsket opptak på politihøyskolen, men dette er ikke lengre mulig på grunn av nedsatt syn. Ifølge en legeerklæring var han heldig som ikke fikk større skader.

Tiltalt i ny voldssak
Denne uken er den unge voldsmannen igjen tiltalt i en alvorlig voldssak.

Nå er han anklaget for å ha banket opp fire andre menn, to av dem på samme kveld i Olav Kyrres gate i slutten av april i fjor mens han fortsatt var under etterforskning for voldshandlingene i bokollektivet.

Ettersom han nå har fylt 18 år risikerer han fengselsstraff. Det har ikke lyktes BA tirsdag å få kommentar fra tiltaltes forsvarer, advokat Ivar Abrahamsen.

I dommen han fikk i fjor høst går det frem at han må gjennomgå sinnemestringsprogram og rusprogram som ledd i samfunnsstraffen.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Kommentarer til denne saken