Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (16) dømt til fengsel for ran

16-åring dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

En 16-årig gutt fra Groruddalen i Oslo er i Oslo tingrett dømt til ett år og åtte måneders fengsel for flere ran, ransforsøk, trusler, tyveri, trusler mot politiet og for å ha truet andre til å begå ran.

Oslo tingrett mener den eneste løsningen er å sende gutten i fengsel, skriver Lokalavisen Groruddalen. Hele dommen er ubetinget.

Alle lovbruddene 16-åringen er dømt for ble begått i løpet av fem måneder i sommer og høst. Mange av ofrene var unge, helt ned i 14-årsalderen.

Fra midten av september ble gutten ilagt meldeplikt, men han fortsatte likevel med nye ran og brøt meldeplikten en rekke ganger. Politiet så derfor ikke annen løsning en å be om varetektsfengsling av 16-åringen i slutten av oktober.

- Slik retten ser det er dette eneste grunn til ikke har blitt registrert med nye straffbare forhold, heter det i dommen fra tingretten.

Tingretten ser svært alvorlig på handlingene 16-åringen nå dømmes for og mener det er stor risiko for at han vil begå nye alvorlige straffbare handlinger. Hvis gutten hadde vært voksen ville han trolig blitt dømt til fengsel i rundt tre år.

Aktor hadde lagt ned påstand om to års fengsel, hvorav ett år betinget fengsel som ris bak speilet. Tingretten har imidlertid liten tro på at gutten i løpet av ett år i fengsel vil være motivert til å leve et lovlydig liv. Hele straffen på ett år og åtte måneder ble derfor gjort ubetinget.

Gutten ble også dømt til å betale sine ofre til sammen 65.000 kroner i erstatning og oppreisning. 16-åringens forsvarer, advokat Asle Hesla, var ikke tilgjengelig for kommentar. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken