Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (17) overlevde dødskamp med alligator

En tenåring fikk revet av armen sin da han ble angrepet av alligator.

Kaleb Langdale (17) hadde lagt ut på en svømmetur i elven Caloosahatchee i Florida da han plutselig ble brutalt angrepet av en tre meter lang alligator mandag ettermiddag.

17-åringen måtte kjempe seg vekk fra den store alligatoren, og måtte ofre armen sin for å overleve.

Langdale klarte etter hvert å komme seg trygt på land og ble fraktet til sykehus.

Dramaet startet med at en kamerat av 17-åringen fikk øye på en alligator i vannet. Kameraten skrek for å varsle Langdale, men da var det allerede for sent. Gutten forsøkte å dytte alligatoren ned i vannet, men ble istedenfor dratt ned av monsteret.

Ofret armen
Langdale klarte imidlertid å komme seg opp til overflaten og la på svøm mot land. Men alligatoren gikk nok en gang til angrep på gutten. Denne gangen tok den fatt i armen til 17-åringen.

- Han visste at han ville miste armen, så han boret føttene i hodet til alligatoren og dyttet den vekk for å komme unna, sier søsteren Rebecca til news-press.com.

- Om den hadde tatt tak i kroppen hans, så ville han ha druknet, legger hun til.

- Da armen løsnet, så svømte han hardt og så raskt han kunne inn mot kai, hvor noen venner av ham dro ham inn, sier søsteren.

En beredskapsgruppe forsøkte å jakte ned alligatoren for å få tak i armen til tenåringen. De sporet opp alligatoren og drepte den, men armen var i altfor dårlig stand til å bli sydd tilbake på tenåringen.

Ved godt mot
Til tross for tapet av armen, skal tenåringen være ved godt mot.

- Det første han sa til moren min da hun ankom åstedet, var: «I det miste så tok den ikke min venstre arm. Jeg kan fortsatt kjøre hydrokopteret (båt red.anm.) mitt fordi den styres med venstrehånd», sier søsteren.

Kommentarer til denne saken