Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (17) slo og sparket rektor

- Det er jo ingen ønskesituasjon å bli slått på jobb.

(Nettavisen): En 17 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt for å ha slått og sparket sin tidligere rektor.

Hendelsen skal ha funnet sted på en videregående Oslo-skole i mars i år.

I dommen beskrives hendelsen på følgende måte:«Onsdag 13.mars 2013 cirka klokken 13.30 slo NN rektor NN i ansiktet og sparket han i låret.

- Aldri opplevd maken
Ifølge dommen var eleven utvist fra skolen for mindre ordensforstyrrelser den aktuelle dagen da volden fant sted. 17-åringen står per dags dato uten skoleplass og arbeid.

Bakgrunnen for slagene og sparkene skal ha vært at rektoren ba den utviste eleven om å forlate skoleområdet.

Rektoren som ble utsatt for slag og spark sier til Nettavisen at han tar dommen til etterretning, og håper dette en situasjon som gutten tar lærdom av.

- Jeg har vært rektor i syv år, men aldri opplevd maken. Det er jo ingen ønskesituasjon å bli slått på jobb, sier han og legger til at eleven ble bortvist fra skolen for resten av året etter episoden.

Er du ansatt i skolen og har opplevd tilsvarende episoder i arbeidstiden? Kontakt: Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

«Jævla dophue»
Ifølge dommen forklarte tiltalte i retten at han opplevde rektorens bortvisning i skoletiden som urettferdig. Han tok derfor med sin far tilbake til skolen og hadde et møte med rektor og inspektør.

Den tidligere eleven erkjenner å ha slått rektoren en gang hardt med flat hånd. Dette forklarer han å ha gjort fordi rektor etter møtet provoserte han ved å si: «Du er utvist og må forlate området». 17-åringen hevder faren hans deretter øyeblikkelig dro han bort fra rektoren, og at de to forlot fra skoleområdet. Tiltaltes far støttet denne forklaringen.

Den fornærmede rektoren har en annen versjon, som støttes av skolens inspektør. Han forklarte at 17-åringen etter samtalen på skolen snudde seg halveis mot han i korridoren og kalte han «jævla dophue».

Forsøkte å sparke i skrittet
Rektoren skal ha reagert på dette og sagt bestemt til sin daværende elev at «dette er uakseptabel adferd». De to ble ifølge rektoren stående ansikt til ansikt, før den tiltalte gutten slo rektoren hardt med flat hånd og forsøkte å sparke han i skrittet. Sparket skal ifølge rektoren ha streifet låret hans.

Flertallet av dommerne trodde på rektorens forklaring og mente det var bevist utover enhver tvil at den tiltalte hadde slått hardt mot ansiktet, samt sparket mot fornærmede.

Det er videre lagt vekt på at rektor på en offentlig skole er «offentlig tjenestemann i straffelovens forstand.

17-åringen ble dømt til 30 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 45 dager, subsidært fengsel i 21 dager. Tiltalte tok betenkningstid.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken