Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (2) amfetaminforgiftet

En person er pågrepet etter at en 2-åring ble innlagt på sykehus torsdag.

En person er pågrepet etter at en to år gammel gutt ble innlagt på Akershus universitetssykehus med betydelig amfetaminforgiftning, melder NRK.

Han hadde alle symptomer på amfetaminforgiftning, og urinprøvene som ble tatt på sykehuset viste at den to år gamle gutten var kraftig påvirket.

- Det vi vet er at vi fikk inn en gutt som var brakt hit via legevakten og luftambulanse i går kveld. Han var så utagerende og oppspilt da han kom hit, at vi lurte på hva som var galt med ham. Vi tok en urinprøve som viste at han hadde amfetamin i kroppen, sier assisterende avdelingsoverlege Hans Olav Fjærli ved Akershus universitetssykehus til Nettavisen.

- Når det gjelder amfetaminforgiftninger hos toåringer, så er det sjeldent. Det er første gang jeg opplever dette, sier Fjærli.

Gutten er fortsatt på sykehus, men er i god behold.

- Det går bra med gutten. Han har fått behandling som ro og hvile. Han hadde symptomer på amfetaminforgiftning som er veldig utagering, høy puls og høyt blodtrykk, og man blir veldig urolig i kroppen. Han ble derfor behandlet med angstdempende og beroligende medisiner, sier Fjærli.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken