Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (2) kritisk skadd etter å ha falt i elv i Steinkjer

Et lite barn falt ut i en elv i Steinkjer i Trøndelag.

Gutten er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse, skriver Trønder-Avisa.

Oppdragsleder Viola Elverum i Trøndelag politidistrikt opplyser til Adresseavisen søndag kveld at situasjonen fremdeles er alvorlig, kritisk og uavklart for barnet som ble fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse.

- Gutten ligger i respirator, og foreldrene er på sykehuset sammen med ham, sier hun.

Barnet falt ut i Forfonelva nord for Steinkjer, og politiet fikk melding om drukningsulykken søndag klokken 13. Da var barnet oppe av vannet. Tre og en halv time senere var det fortsatt ikke kommet nye opplysninger om tilstanden hans.

– Han ble tatt av strømmen og ble funnet etter noen minutter, sier innsatsleder Stig Viken i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Gutten skal ha blitt ført omkring 100 meter nedover elva. Han ble funnet av familiemedlemmer.

– Vi kjenner ikke omstendighetene rundt ulykken. Vi er på stedet og gjør undersøkelser, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det ble jobbet med livreddende førstehjelp på stedet, før gutten ble tatt med i luftambulanse.

- Situasjonen er fortsatt kritisk, og barnet er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse, sier innsatsleder Stig Viken til avisa.

Politiet er på stedet sammen med helsepersonell og brannvesen. Kriseteam i Steinkjer kommune er varslet, melder politiet. De fikk melding om drukningsulykken klokken 13.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken