RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt bak skoleskyting i USA inviterte ofrene til lunsj

En tenåringsjente ble drept momentant, mens to gutter og to jenter i 14-15-årsalderen ble såret og brakt til sykehus. En av dem – en 14 år gamle jente – døde søndag av skadene. På bildet deltar elever på en minneseremoni.
En tenåringsjente ble drept momentant, mens to gutter og to jenter i 14-15-årsalderen ble såret og brakt til sykehus. En av dem – en 14 år gamle jente – døde søndag av skadene. På bildet deltar elever på en minneseremoni. Foto: Jason Redmond (Reuters / NTB Scanpix)
Den 14 år gamle gutten som åpnet ild på en skole i Marysville i Washington forrige uke, inviterte ofrene til lunsj før han skjøt dem, ifølge politiet.

- Det eneste etterforskere har klart å bekrefte om hvordan hendelsen ble planlagt, er at gjerningsmannen ba vennene møte ham til lunsj i kantinen, sier politiet i en uttalelse.

Ifølge amerikanske medier sendte gjerningsmannen invitasjonen via tekstmeldinger.

Et vitne har tidligere fortalt politiet at gjerningsmannen åpnet ild mot et bestemt bord i skolens kantine og at skytingen «ikke var tilfeldig».

En tenåringsjente ble drept momentant, mens to gutter og to jenter i 14-15-årsalderen ble såret og brakt til sykehus. En av dem – en 14 år gamle jente – døde søndag av skadene.

Sykehuset betegner tilstanden til to av skuddofrene som kritisk. Det siste offeret er alvorlig, men ikke livstruende såret. Den 14 år gamle gjerningsmannen tok til slutt sitt eget liv.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere