*Nettavisen* Nyheter.

Gutt mistet livet i ny fotballvold i Egypt

Kairo (NTB-AFP): En 13 år gammel gutt mistet livet da egyptiske sikkerhetsstyrker støtte sammen med fotballtilhengere i Port Said i Egypt natt til lørdag.

Ifølge avisen Al-Ahram ble gutten skutt i ryggen. 16 andre ble skadd i urolighetene, de fleste som en følge av å ha pustet inn tåregass.

Kampene skal ha brutt ut da det egyptiske fotballforbundet kunngjorde at de har gitt fotballklubben Al-Masry spilleforbud i to år og avlyst kamper på stadionet Port Said i tre år.

Bakgrunnen for spilleforbudet er fotballtragedien som rammet Port Said i begynnelsen av februar. Minst 74 mennesker mister livet og over 1.000 skal ha blitt såret eller skadd under opptøyer etter en eliteseriekamp mellom Al-Masry og Kairo-laget Al-Ahli. Voldelighetene anses å være en av de mest brutale hendelsene i fotballens historie.

I dagene etter kampene ble det holdt en rekke demonstrasjoner i Kairo, hvor flere mennesker mistet livet. Mange mener det var militærregimet i Egypt som sto bak volden. Al-Ahly-tilhengerne, de såkalte ultraene, var ledende i opprøret mot president Hosni Mubarak i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.