RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutta inntar parfymeriene

Sist oppdatert:
Parfymeriene er ikke lenger forbeholdt kvinner. Nå har også menn funnet veien inn, og de handler hudpleieprodukter som aldri før.

(SIDE2): Ansiktskrem, barberskum, øyekrem, skrubb, maske, rens og makeup...

I jungelen av produkter har nå endelig gutta for alvor funnet sin plass. Vi gir deg rådene som kan gjøre det lettere å finne fram i mylderet, for til herrehuden finnes det nå utallige gode produkter som er tilpasset menns behov.

Menn har fått spesialtilpassede produkter, produktserier, mer hylleplass, og ikke minst mannlige butikkansatte til å gi den beste veiledningen.

Ensom ekspert
Blant 50 jenter i parfymeriavdelingen på Steen og Strøm i Oslo finner vi butikkmedarbeider,Tomas Kase. Eneste mann på det som for kun få år siden var kvinnenes territorium.

Han jobber i Estetiques herreavdeling, og er eksperten som hjelper oss med å plukke ut hudpleieproduktene enhver mann må ha.

- Enhver mann bør ha en ansiktsvask, barberskum eller barberingskrem, en palm for å roe ned huden etter barberingen (istedenfor aftershaven som ikke er så skånsom), fuktighetskrem, deodorant og en øyekrem/ øyegel. Dette må til for å pleie huden optimalt. Barberingskremen, som er et alternativ til det tradisjonelle skummet, er for sensitiv hud, forteller Tomas.

Tomas plukker ned produktene fra hyllene der de står «linet opp». For bare noen få år siden var 99 av 100 produkter i parfymeriene for kvinner. Den tid er forbi. Utvalget er mangedoblet.

Stort utvalg
I tillegg til det Tomas mener du absolutt bør ha, finnes det også egne bodylotioner, håndkremer, fotkremer, skrubb, masker og sminke kun for menn.

- Fra Jean-Paul Gaultier har vi sminke for menn. Du kan velge mellom solpudder, selvbruningskremer, negllakk, lyse og naturlige lipglosser, lipliner, dekkstifter og eyeliner. Solpudder og selvbruningskremer er det mange som spør etter, men grensen for mange går også der, sier Tomas.

Er det virkelig nødvendig med øyekrem?

- Ja, så absolutt! De fleste plastiske operasjoner i ansiktet som utføres på menn er fjerning av poser under øynene. Vi har tynnere hud rundt øynene enn vi har ellers i ansiktet. En god krem kan derfor forbygge poser. Mange timer foran en PC er for eksempel noe som er svært uheldig for denne tynne huden. Bruk derfor en øyekrem eller en øyegel, forklarer Tomas.

Alle har forskjellige behov
Hvordan går du fram for å finne de rette produktene til kunden?

- Jeg må kartlegge kundens behov og analysere kundens hud. Noen har tørr hud, noen fet hud mens andre har problemer med urenheter, sier Tomas.

Tomas kan velge mellom hele 8 hudpleieserier fra ulike merker.

- Stort sett selger jeg serier, men man kan også mikse mellom de ulike merkene. Noen serier har noe en annen ikke har. Det kan høres innviklet ut, men vi velger ut produkter slik at det blir enkelt å bruke og vi forklarer rekkefølgen som de skal brukes i godt. Vi menn må ha det enkelt, ler Tomas.

Mannlig ekspertise
Mange menn gir uttrykk for at de synes det er bra at det finnes en mannlig ekspert.

- Jeg får inntrykk av at de setter pris på å få hjelp av en mann når de skal handle disse produktene. Jeg bruker min egen erfaring for å hjelpe, og jeg tror dette kan være med på å gjøre hele handleprossessen mer troverdig. Ingen spørsmål er dumme. Men når det gjelder parfyme er det mange menn som foretrekker å få hjelp av kvinnene her. Mange er nemlig ikke så opptatt av å like parfymen selv, det viktigste er at jentene liker den, ler Tomas.

Ofte er det nettopp kvinnene som tar med seg mannen sin inn i dette til nå for mange uoppdagede univers av hudpleieprodukter.

- Mange menn nøyer seg med en krem til hele kroppen, såpe og barberskum. Men dette er nå iferd med å endre seg. Det vanligste er at menn har en ansiktskrem og en ansiktsvask, konstaterer Tomas.

Alle aldersgrupper
Tomas har kunder i alle aldersgrupper, men merker at det først og fremst er unge, moderne og trendy menn som er mest nysgjerrige på hudpleieprodukter for menn.

- Det begynner å bli akseptert blant menn å handle slike produkter, men det er alikevel en lang vei å gå. Denne butikken er for eksempel den eneste rene herreavdelingen i Norge, så det er et stort marked der ute. På de siste tre årene har interessen bare økt, og de fleste som prøver produktene forsetter med det fordi de merker at det hjelper og de føler økt velvære, forklarer Tomas.

Hudpeie vs bilpleie
Hvorfor bør en mann rense og pleie huden?

- Det er viktig å rense huden både morgen og kveld for å fjerne smuss og urenheter slik at man får en ren og frisk hud. Gjennom en dag påvirkes huden av forurensing, svette og sollys. Det er også viktig å vaske huden godt før barbering. Jeg pleier å sammenligne hudpleie med vedlikehold av bilen. En mann vil vell ikke polere bilen før han har vasket den skikkelig? Slik er det med hudpleie også. Vask med en vaskekrem eller en cleanser som fjerner talg og smuss før du smører, sier Tomas.

Mannens hud er annerledes
Hva skiller herreprodukter fra kvinneproduktene?

- Menn har tjukkere hud enn kvinner og produktene er tilpasset deretter. Menn liker heller ikke at produktene er klissete, så konsistensen er lett og kremene trekker raskt inn i huden slik at man ikke blir blank. Noen produkter er uparfymerte, mens andre lukter mann, forteller Tomas

Svært mange menn er opptatt av forpakningen på produktene kan Tomas fortelle. Det skal være maskulint og fargene bør være svart, sølv og mørke blått.

- Maskuline, røffe forpakninger er det som slår best ann. Det skal se bra ut på baderomshylla, og det må ikke forveksles med kjærestens hudprodukter. Makeupen til herre kommer også i en røff innpakning, og eyelineren og liplineren ligner en penn, sier Thomas.

Her er Tomas sitt forslag til 7 produkter du må ha til ansiktspleien:

- Vask fra Boss Skin Care

- Barberskum fra Biotherm eller Shave krem fra Zirh ( for senistiv hud)

- Balm fra Clinique ( istedenfor aftershave)

- Fuktighetskrem fra Sheseido

- Øyekrem fra Lancome

Til kroppen:
- Deodorant fra Lab Series ( I tillegg trenger du en kroppsvask, gjerne en bodylotion, shampoo og balsam, og en parfyme)

Les flere helse, trening og velværesaker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere