RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutta om sms-flørting

Guttepanelet syns det er lettere å ha kontakt med en jente på sms. Men det kan også være «pes». Les alle svarene.

(SIDE2): Sms kan være en grei løsning når man ikke vil ta opp ting ansikt til ansikt, men flørt via tekstmeldinger kan være en ulempe, siden jenter liker å analysere alt mulig, mener guttepanelet.

- Vi har vel kanskje skutt oss i begge beina og kanskje en gang i hånda med vår slappe holdning. Det er faktisk i dag umulig å gi jenter hint ved eventuelt ikke å svare på en sms siden vi så iherdig har klart å overbevise dem om at vi bare syntes sms er pes.

Har det gjort ting enklere eller vanskeligere etter at det ble vanlig å holde kontakt/ bli kjent via sms?

Bjørn Einar: - Ja...Tror det er lettere å klinke unna en sms enn å snakke direkte til en person. I tillegg vil en sms kunne bli besvart når en har tid, noe mange jenter dessverre ikke har skjønt. Her er det selvfølgelig tolkning og analysering hvis svaret ikke er der innen to minutter. Men det får dere bare finne dere i, sms blir besvart når det passer seg. Også for de litt beskjedne er sms tingen. Det kreves litt mindre mot å sende en melding, enn å ta kontakt direkte eller per telefon.

«Å ta en diskusjon over sms er jo håpløst»

Patrick: - Helt klart blitt enklere, super lett å bare dunke avgårde en sms. Men å ta en diskusjon over sms er jo helt håpløst, da ringer jeg istedet og blir ferdig med det.

David: - Kommer an på hvilke ting man snakker om i forhold til det å holde kontakten, men jeg tror nok flere har sex, og har det tidligere, nå etter at sms har blitt så stort. Man bryter ofte isen mye lettere når man ikke trenger å se personen man snakker med inn i øya. Da blir man automatisk litt tøffere.

Simen: - Lettere - det er mye enklere å skrive noe, enn å si noe. Jeg er likevel litt fan av den gode gamle måten.

Hvis gutter ikke svarer på SMS, er det fordi han ikke er interessert eller er det fordi det er pes med meldinger?

Bjørn Einar: - Her skal jentene aldri trekke noen som helst konklusjoner. Kanskje et problem siden de som kjent elsker å analysere absolutt alt. Ta det rolig, alt som skjer mellom himmel og jord er ikke tegn på noe i livet ditt. Vi har vel kanskje skutt oss i begge beina og kanskje en gang i hånda med vår slappe holdning. Det er faktisk i dag umulig å gi jenter hint ved eventuelt ikke å svare på en sms siden vi så iherdig har klart å overbevise dem om at vi bare synes sms er pes. Men vi kommer oss i alle fall unna de verste skyllebøttene ved å innrømme at vi ikke orket. (Når alt dette er sagt, må jeg bare si at jeg aldri gidder analysere, og er rett og slett av typen som ikke digger sms.) Andre er betydelig bedre enn meg på sms- enkelte proffspillere i fotball behersker øvelsen langt bedre.

Patrick: - Hehe, ofte kan det vel være slik, men personlig så liker jeg å sende en melding å si at jeg ikke er interessert, istedet for å la være å svare. Aller helst liker jeg å ringe, i vertfall hvis det er noe som skal planlegges, mens korte enkle beskjeder er suverent på sms.

«Jeg redigerer alltid meldingen før jeg sender den»

David: - Pes med meldinger i mitt tilfelle. Når det detter inn flere meldinger hele tiden, og du samtidig har ting å gjøre, er det fort gjort ikke å svare. Liker god gammeldags telefonoppringning, med mindre det er en søt koselig «non-business related» sms da.

Simen: - ...eller fordi han vil gjøre seg mer interessant?

Jenter planlegger ofte hva som skal stå i en sms. Både smile-tegnet, utropstegn eller punktum har en betydning. Er gutter like bevisst på hvordan en melding skal skrives?

Bjørn Einar: - Det kan jeg aldri tenke meg. Er i alle fall ikke det selv. Her skjer det mye uheldig har jeg erfart. Det eneste jeg har funnet ut av, er at det ikke nytter å være kort og presis. Her skal alle 160 tegna brukes hver gang, og meldingen skal inneholde noe underliggende enten du vil eller ikke. Hensikten med sms er å komme i kontakt – har du lykkes med det – så kan du droppe alle de 160 tegnene, og heller bruke kjærtegn. Det funker alltid.

Patrick: - Sikkert mange gutter som har blitt mer bevisste på det, er jo fort at meldinger kan misforstås. Og det er lett å smelle inn et smiletegn for å opplyse om at dette er en hyggelig melding. Jeg er ikke helt inne i noe særlig mer enn «smileys». Men en ting er sikkert og det er at du aldri kommer til å se meg skrive koozz.

David: - Det vil jeg tro. Jeg redigerer alltid meldingen før jeg sender den. Men oftest når jeg sender til jenter da.Ligger kanskje noe i det.

Simen: - Til en viss grad, sett bort ifra at jeg tar ikke med meg hele vennegjengen når jeg skal svare på sms - jenter gjør det.

Hvis en gutt sier han skal ringe eller ta kontakt "i morgen" og ikke gjør det, er det fordi han ikke er interessert eller er det fordi han glemmer det?

Bjørn Einar: - Her er vi inne på samme greia.Gutter tar ofte lettere på ting, og stresser ikke så mye. Hvis man ikke rekker å ringe dagen etterpå, ja da rekker man ikke det. Synd, trist leit, hjertet mitt blør, men det er da ikke verdens undergang. (Tror vi intetanende neandertalere) Jeg kan berolige dere alle med at stort sett bare glemmer eller rekker vi det ikke. Å det betyr faktisk ikke alltid så mye, men på den annen side. Er det kjærlighet og spenning umiddelbart, så ringes det på direkten.

David: - Både og vil jeg tro. I mitt tilfelle fordi jeg glemmer det, eller ikke har tid.

Patrick: - Jeg kan fort glemme det og det er jo kjipt. Hater å gå å vente på telefon da folk har sagt de skal ringe til visse tidspunkter og ikke ringer. Men er lett å «glemme» å ringe hvis man ikke er interessert.

Simen: - Igjen, han vil gjøre seg mer interessant. ELLER - han er skikkelig dårlig på å huske å ringe. («ringer deg senere» er en fin måte å få avsluttet en samtale på)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere