RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutta vil ha kameramobil

Sist oppdatert:
Gutter er mer interesserte enn jenter i teknologiske nyvinninger. Nå viser kjønnsforskjellene seg også i valg av mobiltelefon.

Gutter vil ha kameramobil til jul, mens jentene klarer seg med SMS. Én av tre gutter vil ha mobiltelefon med kamera, viser en fersk undersøkelse.

Blant de 380 ungdommene som deltok i en spørreundersøkelse i regi av NTNU på Forskningstorget i Trondheim i september, kom kjønnsforskjellene tydelig til syne.

Mens jentene mener at det viktigste ved mobiltelefonen er å skrive tekstmeldinger, synes gutta det er minst like spennende med mobiltelefoner som kan sende bildemeldinger.

- Gutter har fortsatt større interesse for tekniske nyvinninger enn jenter, og flere og flere ønsker seg mobil med kamera – kanskje også fordi mobiloperatørene i første omgang har rettet sin reklame mot guttene når det gjelder den nye MMS-teknologien, sier forsker Berit Skog til Dagsavisen.

I undersøkelsen fant Skog at nesten halvparten av guttene hadde mobiltelefon med fargeskjerm, og at én av seks hadde mobiltelefon med kamera. Det var langt flere enn blant jentene. Bare 12 prosent av jentene mente det var viktig å ha mobiltelefon med kamera.

Det er ikke bare tekniske nyvinninger som gjør mobilen interessant for guttene. For én av fire gutter er det å sende flørtemeldinger det viktigste ved mobiltelefonen. Blant jentene er det tilsvarende tallet én av fem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere