RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stener Kalberg (xtremfoto)

Guttegjeng siktet etter skolebrann

Sist oppdatert:
To 15-åringer og to 16-åringer siktet for å ha tent på sin egen barneskole.

Store deler av Åsgården barneskole i Åsgårdstrand i Vestfold brant ned til grunnen natt til mandag. Nå er to 16 år gamle og to 15 år gamle gutter siktet etter brannen, opplyser politiet til Nettavisen.

Siktet for skolebrann
- To 16 år gamle gutter har i avhør erkjent å ha vært på skolen, og informasjon som framgikk av avhøret har ført til at disse to nå er siktet, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Mandag formiddag skal to 15-åringer også avhøres.

- Vi har skjellig grunn til å mistenke disse to også. De vil derfor bli siktet for å ivareta deres rettigheter, opplyser Pedersen.

Pedersen opplyser at alle de fire siktede skal selv ha vært elever på barneskolen for noen år tilbake.

Ved 22-tiden søndag kveld fikk brannvesenet melding om brannen. Først ved 01-tiden natt til mandag fikk brannvesenet kontroll på brannen.

Store deler totalskadd
Da ble det også konstatert at seks klasserom, et skolekjøkken, gymsal og et mediotek er totalskadet.

Brannvesenet har drevet etterslukning utover natten.

Det ble raskt satt i gang avhør av ungdommer som hadde oppholdt seg ved skolen i tiden før brannen ble meldt klokken 22.05. Nå er to av disse siktet.

Åsgården barneskole i Åsgårdstrand i Horten har 243 elever og 29 ansatte i skole og SFO. Skolen ble bygd i 1971, og er en toparallellskole til og med sjuende trinn. Skolen ligger rundt 10 kilometer fra Horten sentrum.

Elever gråt
Ifølge øyenvitne som Tønsbergs Blad har snakket med, sto små barn sent søndag kveld bare i pysjen og gråt ved synet av den brennende skolen.

Skolens fungerende rektor Arne Eggum fortalte til Gjengangeren natt til mandag at skolens ledelse allerede var i gang med å finne en løsning for elevene som er rammet.

For at det skal bli undervisning allerede tirsdag, vil skolen kontakte det lokale idrettslaget og menigheten for å eventuelt bruke deres lokaler til undervisning.

(Nettavisen/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere