Gå til sidens hovedinnhold

Guttegjeng tiltalt for hatkriminalitet mot homofil

Ski (NTB): Elleve gutter i 18-19-årsalderen er tiltalt for hatkriminalitet etter å ha angrepet en homofil mann med softgun- og paintball-geværer i Follo.

Guttegjengen opprettet ifølge Østlandets Blad en falsk profil på et nettsted for homofile og lokket en mann til Ingierstrand i Oppegård kommune, der homofile ofte treffes for sex utendørs.

Da mannen dukket opp, skjøt de på ham med softgun- og paintball-geværer. Ifølge dem selv var det til sammen seks geværer.

I februar skal Follo tingrett vurdere om handlingen omfattes av den såkalte rasismeparagrafen/hatparagrafen i straffeloven. Så langt er svært få i Norge dømt for brudd på denne paragrafen, som har en strafferamme på tre år.

- Vi ser svært alvorlig på saken. Rasismeparagrafen er nettopp til for å beskytte mennesker og grupper mot handlinger som er definert som et samfunnsproblem, sier politiadvokat Hilde Bøch Høyer i Follo politidistrikt.

Mannen som ble skutt mot, er fortsatt sykmeldt og er fortsatt preget etter hendelsen, ifølge bistandsadvokat Marte Svarstad Brodtkorb. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted