RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guttegjengen gjorde vrak om til russebåt

(Privat)
- To av oss har ikke engang vært på båt før!

(Bergensavisen) Fire gutter fra Bergen Katedralskole har valgt et noe utradisjonelt fremkomstmiddel i russetiden. De har nemlig gått til innkjøp av russebåt. Prosjektet heter «Kattastrofe 2013».

- Grunnen er at rundt oss skal folk ha busser, biler og alle de vanlige tingene. De har gjerne også en del større budsjett enn oss. Vi fant ut at siden vi går på Katten måtte vi være litt spesielle, sier Håvard Dingen, som er en av guttene på båten.

Lavbudsjett
De har brukt 4000 kroner på innkjøp av en gammel 16-fots båt, og har i tillegg gått til innkjøp av motor. Totalt har de brukt rundt 15 000 kroner.

- Det var en gammel, ekkel motor i båten da vi fikk den, så den måtte byttes ut. Nå har vi en flott 15-hester, sier han.

Guttene har den siste uken brukt en god del tid på å pusse opp båten. Hovedsaklig har tiden gått med til å gjøre den kjørbar.

- Det var en del hull i den, så vi har tettet disse. I tillegg var det nærmere to tonn med is oppi båten da vi fikk den, og det måtte knuses og fjernes, sier Dingen.

Båten er malt rød, vasket, og har fått nytt interiør. Guttene har også gått til innkjøp av matrosdresser, selv om to av dem, Håvard Kristiansen og Oliver Iversen, er alt annet enn sjøvant.

- De har ikke vært i småbåt før omtrent. Kanskje de har vært på Danskebåten, men der stopper det, sier Dingen.

Ingen sjømenn
Han innrømmer at de hadde en del spørsmål rundt livet til sjøs.

- Vi har forhørt oss en del med politiet siden vi visste lite om hvilke regler som gjelder.

- Det blir ikke ensomt å feire russetiden til sjøs da, når alle andre er på land?

- Det kan godt være, men det er mange fra klassen og bekjente som er svært interessert i en tur med båten. Mesteparten av russetiden blir jo også tilbrakt ved en kai, eksempelvis i Vågen, sier Dingen.

Til helgen er det russedåp, men det er tvilsomt at guttene får ta med båten dit.

- Vi skal være på skolen, så det er vel tvilsomt om vi tar den med, men hvem vet? Kanskje vi kjører båten inn i Vågen, vi får se, sier han.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere