RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det yngste offeret som er funnet etter forliset, var en gutt som anslås å ha vært 14 år. Han ble stedt til hvile i en hvit kiste.
Det yngste offeret som er funnet etter forliset, var en gutt som anslås å ha vært 14 år. Han ble stedt til hvile i en hvit kiste. Foto: Darrin Zammit Lupi (Scanpix)

Gutten (14) endte livet som «Lik nr: 132»

Sist oppdatert:
24 navnløse båtflyktninger begravet på Malta.

24 migranter ble torsdag stedt til hvile på Malta. De er de eneste som er funnet omkommet etter at en båt med flere hundre mennesker kantret og sank i Middelhavet i helgen.

Forliset antas å ha kostet over 800 mennesker livet. Massebegravelse er den største på Malta noensinne, og de mange omkomne gjør ulykken til den verste i sitt slag i moderne tid.

LES også: FN: 800 omkom i forliset utenfor Libya

De 24 var lagt i hver sin umerkede kiste. Ettersom ingen av dem er identifisert, var kistene kun utstyrt med tall.

Seremonien ble ledet av en katolsk biskop og en muslimsk imam. En rekke europeiske politikere hadde møtt fram for å delta i begravelsen, som fant sted samme dag som EU-lederne samles til toppmøte for å diskutere flyktningkrisen. Blant dem var EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos, Italias innenriksminister Angelino Alfano og den greske solidaritetsministeren Theano Fotio.

LES her: - Du lar ikke noen dø foran øynene dine

BISETTELSE: Kun 24 omkomne er funnet etter forliset i helgen. Snittalderen på de døde var omtrent 23 år. Den yngste som ble funnet, anslås å ha vært 14 år. Begravelsen ble ledet av en katolsk biskop og en muslimsk imam og ble holdt i et telt utenfor Valletta på Malta
Asylsøkere på Malta kom til seremonien der 24 båtflyktninger ble stedt til hvile torsdag.


– Mennesker som oss
– Vi sørger over dem, for uavhengig av tro, nasjonalitet, rase, vet vi at de er mennesker som oss selv, sa biskop Mario Grech.

Til stede var også mange sterkt pregede migranter som selv har tatt den livsfarlige turen over Middelhavet i håp om å få et bedre liv i Europa. Mange av dem gråt da militært personell bar de 24 umerkede kistene ut av likhuset på sykehuset Mater Dei, der de har stått siden mandag. I den eneste hvite kisten lå en gutt som anslås å ha vært 14 år gammel. De andre kistene var brune. Alle ofrene var menn, men ingen av dem er identifisert. Rettsmedisinere mener de hadde en gjennomsnittsalder på 23 år.

LES mer: Chris og Regina bruker 3,5 millioner kroner hver måned på å redde båtflyktninger

Blomster
På veien fra likhuset til teltet der seremonien ble holdt, var det lagt ut hundrevis av blomster fra maltesere som hadde fulgt oppfordringen fra sykehusdirektøren om å vise respekt og solidaritet med de døde.

De døde skal begraves på Maltas største kirkegård i Paola.

Båten de var om bord i, kantret natt til søndag om lag 13 mil nord for Libya. I tillegg til de 24 omkomne, ble 28 mennesker reddet opp fra havet. De har fortalt at hundrevis av mennesker var innesperret i båten.

LES her: Betaler menneskesmuglerne 10.000 kroner - eller med sine egne organer
OG også: - Jeg har sett ting som man ikke drømmer om i de verste mareritt

Soldater fra Malta bærer en kiste med en av de mange hundre migrantene som omkom på havet i helgens forlis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere