*Nettavisen* Nyheter.

Guttene flinkest i regning

Trondheim (NTB): Gutter gjør det bedre enn jenter i regning på grunnskolen. Det viser ferske analyser av de nasjonale prøvene som elevene gjennomførte i fjor høst.

Resultatene fra de nasjonale prøvene i 5. og 8. trinn viser at guttene gjør det klart bedre enn jentene. I 5. trinn scorer guttene bedre enn jentene på 37 av 47 oppgaver, skriver Adresseavisen.

I 8. trinn er kjønnsforskjellene like tydelige. I gruppen av elever som scorer høyest, er det nesten dobbelt så mange gutter som jenter.

Prosjektleder Grethe Ravlo for nasjonale prøver i regning ved Matematikksenteret ved NTNU har vært med på å analysere resultatene i regning, og hun er overrasket over resultatet. Eksamensresultatene i matematikk viser nemlig at jentene ikke gjør det dårligere enn guttene.

- Men den nasjonale prøven er en prøve i regning, og er en mer praktisk rettet prøve. Det er kanskje derfor vi ser andre resultater her, sier Ravlo.

Hun jobber nå med å utarbeide nasjonale prøver for 2010, og i utprøvingen av oppgaver ser de også her at tendensen er at guttene gjør det bedre enn jentene. (©NTB)

Annonsebilag