RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guttenes supernerdhobby

Vi har hørt om navnet Games workshop, men hva er det egentlig? Vi dro for å finne det ut.

(Side2 ): Games Workshop er en butikk som selger figurer og landskap innenfor tre ulike spillsystemer «Warhammer», «Warhammer 40 000», «Lord of the rings». Samtidig tilbyr de et sted man kan møte andre med samme interesse, der kan de male egne figurer og deretter spille med dem.

  • Se bilder nederst i saken

Hva går det ut på?
I Warhammer spiller man med orker, dverger og alver, mye som i Ringenes Herre.

Warhammer 40 000 er en versjon av Warhammer, men lengre frem i tid, i Star Wars stil. Her ser man mer roboter, romskip og liknende.

The Lord Of The Rings har mange liknende figurer som Warhammer, men her spiller man ut i fra scener fra filmene, så karakterene fra filmene er også med, Frodo, Gandalf, Aragorn osv.

I alle tre spillene er det to hærer som konkurrerer mot hverandre. Man spiller etter tur, og det går ut i fra terningkast. Det er tre faser i spillet først flytter man, så angriper man, og tilslutt er det nærkamp. For å «angripe» må man få nok øyne på terningene til å komme seg frem til motstanderen for nærkamp. Terningen bestemmer hvor mange du treffer, og hvor skadet de blir. Her opererer de i tommer.

Kurs
Vi tok en prat med daglig leder, Gustav Haug i Games Workshop i Oslo:
- Vi har mange forskjellige ting å tilby, blant annet er det et kurs der man lærer hvordan man spiller. Vi tilbyr figurer av både tinn og plast, der tinn er dyrest. De figurene man «trenger» er billigere enn de for spesielt interesserte. For de som er nybegynnere kan det lønne seg å kjøpe en startpakke, som inneholder blant annet landskap og to hærer. En startpakke koster rundt 400 kr, men «Lord of the rings» er noe billigere å starte med. Anbefalt aldersgrense er fra 11 år og oppover, det er også en del godt voksne som spiller. Dette er ikke noe rent voldsspill, men det er strategi - som sjakk.

Etter samtalen så vi oss rundt i butikken, og ble overasket over hvor detaljrike alle figurene var. Det var helt tydelig at de la mye arbeid i dette.

Ung i gamet
Frode Svennevik er 18 år og har drevet med dette i litt over et år.

- Jeg fikk høre om Games workshop gjennom en venn, og etter å ha sett hva det gikk ut på fant jeg fort ut at dette var noe for meg. Denne hobbyen har skaffet meg mange nye kamerater, og jeg synes det er bra at de også tilbyr et sted man kan sitte i fellesskap.

Warhammer går foran dyre biler
John Lie er 33år og har drevet med dette i 23år.

- Jeg fikk greie på Games Workshop gjennom et blad jeg tilfeldigvis lånte på biblioteket. En gang jeg var i Oslo på ferie, stakk jeg innom en Games Workshop butikk. Da fant jeg ut at dette var noe jeg ville fortsette med.

Han bruker ca 4-8 timer i uken bare på malingen. Når vi spør han om hvor mye penger han har brukt på dette er han ikke sikker, men han regner med at han kunne kjøpt en dyr ny bil for dem. Han anbefaler alle som trenger en ny hobby å begynne med dette. Uansett om du er interessert i science fiction/ fantasy eller ikke.

Hvis du vil finne ut mer kan du enten gå inn på http://www.games-workshop.com/ eller stikke en tur innom Games workshop i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere