RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guttepanelets klisjè-jul

Guttepanelet mener det kan høres ut som en klisjè, men det viktigste i julen er opplevelser med kjæresten og at familien er samlet.

(SIDE2): Guttepanelet består av Bjørn Einar Romøren, Patrick Strøm, Simen Askjer og David Bakke. Sistnevnte kunne desverre ikke delta på ukens diskusjon.

Syns gutter julen er masete?

Patrick: - Jeg pleier ikke komme i julestemning før eventuelt julaften jeg, det er mye mas frem mot det. Stappfulle butikker og lange køer. Det at det ikke snør noe særlig dreper også julestemningen litt, jeg trenger snø for å komme i julemodus. 1.januar kan snøen forsvinne og sommeren kan komme, men det er og forblir ønsketenkning.

Simen: - Nei, jeg er fortsatt av den oppfatning av at julen er MAGISK jeg. Vi har så sykt mye å være takknemlig for, og stresset rundt det, er strengt tatt nødvendig i en slik tid.

Bjørn Einar: - Skal ikke si jeg svarer for alle gutter, men synes julen er en fabelaktig tid. Det er vel ikke akkurat det samme som da jeg gikk i kjeledress og fikk hjelp med lommetørklet. Men det har jo også noe med at man nå får den første julemarsipanen allerede i oktober, uansett er det jo stort sett madammen i huset som står for de sju slaga. Må ærlig innrømme at vi gutter stort sett sklir unna det meste av vasken og bare stiller nybarbert og utsulta til ribba er klar. Men jula er hellig for meg. Det er min lille periode i midten av sesongen hvor jeg møter venner og familie, og livet kommer seg ned fra den mer supersoniske hastigheten jeg føler det har store deler av året. Men skal være helt enig i at alt jaget etter pakker og pynting av huset tar lufta fra enhver gutt, men det kommer i bakleksa.

Hva er den perfekte julegaven en gutt/du kan få?

Patrick: - Nytt grafikkort til PCen kanskje......... eller ikke. Den perfekte julegaven til meg er at familien kan samles år etter år, sikkert litt klisjé, men sant.

Simen: - Det avhenger jo helt av hvem den kommer fra, men det er helt klart at det ikke behøver å avhenge av pris! De beste gavene, kan ofte være de små - men så skal de også treffe!

Bjørn Einar: - Erindrer vel noe om at det stort sett er gjevere med harde pakker. Men takker ikke nei til en velformet og nydelig myk pakke i kun silkesløyfe. Kanskje ikke akkurat noe å legge under treet, men rett i sengetøyet. Det er alltid kjekt med en drill eller strikka sokker, men her i juletiden går vi ikke rundt grøten.

Hva mener du er den perfekte gaven å gi kjæresten/en du dater?

Patrick: - Den perfekte gaven er noe kjæresten minst venter seg og bare digger, da har man funnet den perfekte gaven.

Simen: - Den perfekte gaven synes jeg ofte kan være en opplevelse - det å gjøre noe sammen ! Det er slike ting som skaper nostalgi og tilbakeblikk i et forhold over tid. I tillegg avhenger gaven/opplevelsen av personene som er involvert.

Bjørn Einar: Jeg ville vel ikke akkurat kledd hopperknoklene i silke, og heller ikke powertools eller stekepanne. Ville vel ruinert meg på noe som ordentlig blinker. Noe personlig og helst overraskende. Kanskje gitt en av to klamme billettene til en romantisk tur til karibien, så har man jo mer tid til å bearbeide prosjektet, samt at jeg heller ikke ville kjedet meg dønn i hjel der nede.

«Takker ikke nei til en velformet og nydelig myk pakke i kun silkesløyfe. Kanskje ikke akkurat noe å legge under treet, men rett i sengetøyet».

Dine juletradisjoner?

Patrick: - Ikke noe særlig mer enn at vi samler familien på julaften, dynger i oss mat og river opp pakker, da alle gleder seg til det.. alltid litt barn på julaften. Det er viktig.

Simen: - Sammen med mine nærmeste rundt et dekket bord, pyntet juletre, ribbensom surrer, etter å ha vært mange timer i ovnen. Gode ord - og mye latter. Det snør selvsagt tallerkener ute... Ikke noe annet enn klisjeen -men likevel ikke en selvfølge for alle...

Bjørn Einar: - Lefse med sylte og grov sennep, og ikke glemme trikset jeg lærte her om dagen fra en nydelig liten nisse, sylteagurk. Ingen ting slår maten i juletiden. Videre er det å møte venner og kjente som er hjemme for julen, kirkegården, tegnefilmene og en gran som holdes oppe av pakker. Når Bang & Olufsenen spytter ut last christmas og alle sju slaga står på bordet, magen snart sprekker og mamma enda ikke har hentet portvinskaka. Da er det jul for meg..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere