RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutter og jenter tenker ulikt

Sist oppdatert:
Vi har alltid trodd at menn er fra Mars og kvinner er fra Venus. Dette kan være mer sant enn vi tidligere har innrømmet.

(YEYE): Nå har forskere bevist at de to kjønnene tenker ulikt på forskjellige måter.

Forskjell i hjernen
En ny studie foreslår at det er en lite genetisk forskjell i hjernene våre som gjør at menn og kvinner har ulikt syn på livet.

Dette betyr ikke at det ene kjønnet er mer intelligent enn det andre, men at visse kvaliteter som empati, aggresjon, det å ta sjanser og til og med navigasjon er ulike hos menn og kvinner.

Genetisk
Alle diskusjoner og argumenter du og din kjære har hatt om at gutter tenker annerledes enn jenter ser ut til å peke tilbake på genene våre. Studien viser for eksempel at kvinner er bedre med visuell memorisering og har lettere for å navigere utfra landemerker istedenfor kart.

Påvirker oppførselen
Ved å undersøke gener hos ulike dyrearter har forskningen bidratt til å vise utviklingen av genetiske forskjeller blant kjønnene. Den nye forskningen fant små forskjeller i hjernen som kan påvirke måten tankene fungerer og forskjeller som også delvis påvirker oppførselen vår:

- Dette er en veldig original studie som har testet hvilke gener som uttrykkes forskjellig hos menn og kvinner på kryss av ulike dyrearter, sier professor Simon Baron-Cohen, fra the University of Cambridge, ifølge Marie Claire.

- Studiet bekrefter antagelsen om genetiske forskjeller blant kjønnene som ikke bare kommer til uttrykk i kroppslige forskjeller, men også i hjernen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere