RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutter ranet barnehjem

Sist oppdatert:
Med trusler om kraftig bank klarte de to guttene på 15 og 17 år å få de ansatte på barnehjemmet til å gi dem pengekassen.

De unge guttene ble begge idømt en betinget fengselsdom under rettssaken i Bergen tingrett.

Sparket inn dør
Det spesielle ranet skjedde i Bergen ungdomssenter i februar, mens den eldste av de to bodde på hjemmet. En kveld satt de to kameratene på 17-åringens rom og drakk brennevin. To uker i forveien hadde de klart å lure en av de ansatte ved hjemmet ut av kontoret, og på den måten fått tømt pengeskrinet for 1200 kroner. Tenåringene bestemte seg for å gjenta suksessen.

Men denne gangen forløp ikke tyveriet helt så glatt som forrige gang. Beruset gikk guttene inn til de ansatte som befant seg på fellesrommet. Der framsatte de grove trusler for å få dem til å gi dem pengeskrinet.

En kvinnelig ansatt gikk inn på kontoret for å ringe politiet, men ble avbrutt da 17-åringen sparket inn døren. «Jeg skal knuse trynet ditt og drepe deg hvis du ringer politiet» skrek han, før han tvang henne til å gi ham pengeskrinet.

Med 2000 kroner på deling kunne guttene forlate ungdomshjemmet for å gå på fest. Senere samme kveld ble de pågrepet av politiet og satt i varetekt i fire dager.

Angret ikke
Begge innrømmet overfor retten de faktiske forhold. 17-åringen, som er tidligere ustraffet, ble utpekt som hovedmann i ranet, og dommerne reagerte på at han overhodet ikke viste noen anger eller ønske om å gjøre opp for seg.

I april vedtok fylkesnemda at han skulle tvangsplasseres på et rehabiliteringssenter fordi han har «alvorlige atferdsproblemer som følge av vedvarende rusmisbruk». Retten vurderte å idømme ham samfunnsstraff, men fant det mer passende å sette straffen til 90 dagers betinget fensel.

15-åringen ble senest i januar dømt for vold og trusler. Med den nye dommen for ran og tyveri, ble han ilagt en fellesstraff med forrige dom på 45 dagers betinget fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere