Gå til sidens hovedinnhold

Gutter takler ikke frigjorte jenter

Seksuell frigjøring har skapt selvsikre jenter og usikre gutter.

(SIDE2): - Jeg har hørt menn fortelle at de har følt seg forfulgt, og om kvinner som nesten har gått løs på dem som sexobjekt, sier sexolog Åsa Rytter Evensen til Dagbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Debatt
I dagens utgave av avisen skriver den 18 år gamle skoleeleven Kristina Leganger et leserinnlegg om sin generasjons forhold til sex.

Leganger oppfordrer til debatt rundt unge kvinner og menns seksuelle preferanser. Hun mener blant annet at den seksuelle frigjøringen i samfunnet generelt har gjort mannen usikker, mens kvinner kan velge og vrake.

Valg
«Ein mann som er seksuelt passiv vert oppfatta som usikker og uattraktiv. Ein mann som er seksuelt aggressiv blir fort oppfatta som overgripar (..) Jenter i min generasjon kan være den vi vil i seksuelle relasjoner. Vi kan velge om vi vil nedlegge menn selv eller vente på at mannen tar kontrollen», skriver hun.

Leganger får langt på vei støtte fra flere sexeksperter.

Blir passive
- De føler seg usikre og vet ikke hvordan de skal takle jenter som tar styringen. Noen trekker seg bort og blir heller passive, sier Siv Gamnes leder og spesialist i sexologisk rådgivning ved Klinikk for seksuell opplysning, til Dagbladet.

Gamnes mener man må hjelpe gutter til å bli tryggere i seksuell sammenheng og har ingen tro på å be jenter være mindre frampå.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben