RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En motorsykkel modifisert for å kjøre på skinner sett inne i en tunnel, koblet til fengselet hvor narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman flyktet fra.
En motorsykkel modifisert for å kjøre på skinner sett inne i en tunnel, koblet til fengselet hvor narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman flyktet fra. Foto: EDGARD GARRIDO (Reuters)

Guzmáns celle sjekket først etter 18 minutter

Det gikk hele 18 minutter fra fengselsvaktene oppdaget at narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán var borte til de sjekket fengselscellen hans.

Det fortalte Mexicos innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong torsdag. Dette var første gang noen fra offisielt hold svarte på hvor lang tid det tok før vaktene responderte etter at Guzmán hadde forsvunnet ned i et hull i gulvet.

LES OGSÅ: Meksikansk narkobaron rømte fra fengselet

Vaktene som fulgte med på overvåkingskameraer inne i Guzmans celle, slo alarm «umiddelbart» da de la merke til at han ikke var der lenger, opplyser Chong.

Det tok likevel 18 minutter før de første fengselsvaktene ankom fengselscella. Aktoratet undersøker nå om fengselet fulgte sine egne protokoller på korrekt vis.

Myndighetene har så langt pågrepet 22 av vokterne i fengselet, mistenkt for å ha bistått den 58 år gamle lederen av Sinaloa-kartellet i flukten.

Guzmán rømte fra fengselet forrige lørdag, via en 1,5 kilometer lang tunnel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere