RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gyldendal ser bedre tall

Sist oppdatert:
Forlagshuset Gyldendal har hatt en svakere vårsesong enn i fjor, men forventer en resultatforbedring for året som helhet
Omsetning falt fra 245 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 234,7 millioner i årets periode. Det medførte at driftsresultatet falt fra minus 24,4 millioner til minus 29,7 millioner.

Resultat før skatt endte på minus 37,3 millioner kroner, mot 32,8 millioner fjorårets andre kvartal. Gyldendal mener at en del av nedgang kan forklares med regnskapsmessige endringer tilknyttet periodisering.

Samtidig påpekes det at det er andre halvår som vil bli avgjørende for årsresultatet. Gyldendal har omkring to tredjedel av sine årlige inntekter i andre halvår.

- Utsiktene for andre halvår er gode, og det forventes at årsresultatet vil innebære at resultatframgangen for Gyldendal fra foregående år fortsetter, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Finansmannen og redaktøren Trygve Hegnar kjøpte seg for knappe to uker siden inn i forlagshuset. Han eier nå rundt en fjerdedel av Gyldendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere