*Nettavisen* Nyheter.

Gyllent daggry kan trekke seg fra nasjonalforsamlingen

Aten (NTB-Reuters): Det greske høyreekstreme partiet Gyllent daggry truer med å trekke seg fra nasjonalforsamlingen. Det vil i så fall føre til en rekke suppleringsvalg.

Trusselen kom etter at en Gyllent daggry-tilhenger i forrige uke drepte den antirasistiske musikeren Pavlos Fissas, noe som førte til en etterforskning av om partiet er en kriminell organisasjon. Partiet har avvist å ha noen som helst tilknytning til drapet. Og partileder Nikolaos Mihaloliakos sier han kan komme til å trekke partiets folkevalgte ut av nasjonalforsamlingen dersom ikke aksjonen mot partiet avblåses.

- Vi har ikke bestemt oss endelig ennå. Alle muligheter er åpne, sier han til gresk TV.

Det angivelig politisk motiverte drapet har ført til en bølge av demonstrasjoner. Onsdag marsjerte tusenvis av grekere mot hovedkontoret til Gyllent daggry i Thessaloniki, noen kilometer utenfor Aten sentrum.

Det som opprinnelig skulle være en fredelig demonstrasjon ble forvandlet til opptøyer da flere titall maskerte demonstranter brøt ut av marsjen. Demonstrantene satte søppeldunker i brann og smadret bankvinduer.

Gyllent daggry er det tredje største partiet i Hellas, men meningsmålinger etter drapet på Dissas indikerer at partiet har mistet omtrent en tredel av støtten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.