RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gynekolog bak lås og slå for snikbilder

Foto: Matthew Jones (Getty Images/iStockphoto)
Sist oppdatert:

Berlin (NTB-AFP): I tre år tok den tyske gynekologen snikbilder av pasientenes underliv. Nå må han sone tre og et halvt år i fengsel.

- Du har krenket den mest personlige delen av disse kvinnenes liv, var beskjeden gynekologen fikk fra dommeren i Frankenthal.

Totalt skal det dreie seg om 1467 tilfeller av snikfotografering, og tyskeren er også dømt for tre tilfeller av seksuelle overgrep.

Gynekologen har mistet legelisensen sin, og ifølge nyhetsbyrået DPA vil han neppe få den tilbake noen gang. Retten har allerede forbudt ham å praktisere medisin i fire år etter at fengselsstraffen er ferdigsonet.

Bildene ble tatt mellom 2008 og 2011, og det var assistentene ved kontoret som avslørte overgrepene. I en razzia på legekontoret fant politiet flere titusen bilder, og i tillegg flere videosnutter.

Pasientene ble snikfotografert både i omkledningsrommet og på behandlingsbordet.

Legen, som omtales som Joachim K i tyske medier, innrømmet å ha tatt bildene, men nektet for seksuelle overgrep. Advokaten hans sier at de er overrasket over den strenge dommen og at den trolig blir anket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere