RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Joakim Skarvøy (Side2)

H&Ms luksuskolleksjon

Sist oppdatert:
Vi tok den med i prøverommet. Dette er de beste plaggene.

(SIDE2): Tirsdag morgen slipper Hennes & Mauritz nok en designkolleksjon, denne gangen i samarbeid med det franske motehuset Lanvin.

Les også:Dyre designplagg fra H&M

Lik originalene
Det er designhusets kunstneriske leder Alber Elbaz og herreklesdesigneren Lucas Ossendrivjer som har designet kreasjonene. De har mottatt svært gode kritikker så langt.

Elbaz har selv uttalt at han fikk et panikkanfall da han så de første prøvene fra H&M-kolleksjonen. Designeren hadde nemlig ikke regnet med at plaggene skulle minne så mye om hans originale arbeider. Det er gode nyheter for oss som vil ha Lanvins franske luksus, men ikke har råd til ekte vare.

Fokus på kjolene
Side2 måtte selvfølgelig teste ut kjedebutikkens nye designkolleksjon, og etter prøverunden er vi ikke i tvil om flere av disse kreasjonene vil bli gjengangere på årets julefester. Det er nemlig mange kjoler i utvalget, og også i herreutvalget finnes en rekke lekre festplagg.

Selv om hele kolleksjonen oser av eksklusivitet, er det spesielt jakkene som setter standarden. Det er også verdt å merke seg at det er innenfor denne kategorien vi finner det dyreste plagget, nemlig en silkekåpe til 2500 kroner.

Flere av kreasjonene har et noe uferdig preg, og dette gir uttrykket et rocka preg. Det er mye fokus på å fremheve de kvinnelige formene, og volanger er flittig brukt gjennom hele kolleksjonen.

- Dette er en partykolleksjon, og derfor har kjolene vært viktige. Min favoritt er en rosa kjole med høye puffermer, og skrå skjæring, sa Vibeke Holann, pressesjef i H&M Norge, til Side2 tidligere i år.

Kolleksjonen er ganske stivt priset om man sammenligner med øvrige kolleksjoner hos H&M. Kjolene er priset fra 1299 kroner og oppover, men det er også topper og accessoirer til langt lavere priser utvalget.

Presser grensene
Fra herreutvalget er den store tversoversløyfen blant Side2s favoritter. Det er tydelig at designerne presser grensene mellom streetwear og festklær, ved å oppfordre til å kombinere slappe strikkbukser med stramme dressjakker.

Det er mye sort, grått og blått, men med innslag av blant annet fargerike sko er også herrene klar for festsesongen.

Åpner tidlig
Som vanlig er det også denne gangen liten tvil om at det blir rift om plaggene i designkolleksjonen, og du må tidlig opp for å sikre deg godbitene.

De 200 H&M-butikkene med designkolleksjonen i Norge åpner dørene kl. 08:00 onsdag 23. november. Du kan også handle kolleksjonen på nett.

Lars Joakim om kolleksjonen
Vår mannlige tester hadde dette å si om kolleksjonen:

Frakken
- En ganske tung og noe ukomfortabel frakk, som heller ikke var spesielt enkel å kneppe igjen. Den ser helt ok ut, selv om smale menn nok vil føle seg vel små inne i en slik frakk.

Dress, sløyfe og solbriller
- Jeg følte meg veldig kul, men ser jo at det ikke var helt tilfelle. Solbrillene gir et slags the revenge of nerds-følelse, mens dressen står seg. Og vi elsker den overdimensjonerte sløyfen!

Blå sko
- Disse skoene er livsfarlige om du ikke leverer dem inn til en skomaker som får fikset noe friksjonsgrunnlag! Eller er de kule å se på og gode å gå med (i alle fall det vi fikk testet med dem inne i prøverommet).

Cardigan og sko
- Samme type sko som de blå, men bare i en mer rødbrun farge. Disse skoene kan brukes til både hverdagsplagg og mer formelle tilstelninger. En kardigan i deilig bomullsstoff, men kanskje noe stor for oss som brukes small.

Guro om kolleksjonen
Man må ha selvtillit for å bære disse kjolene. De synes godt, men det er fine plagg å skille seg ut i mengden med. Jeg synes også at det er bra kjolene er fargerike, og har et særpreg.

Videre synes jeg de kjolene jeg prøvde er svært behagelige å gå med. Stoffene er også deilige. Noen av kreasjonene hadde litt mye stoff, noe som gjør at man føler at man tar mye plass.

Elin om kolleksjonen
Personlig mener jeg dette, estetisk sett, ser ut som en av de mest eksklusive designkolleksjonen noen gang. De lekre kjolene er en hyllest til det kvinnelige, samtidig som bruken av blant annet elastiske strikk gjør at enhver kvinnekropp fremstilles på best mulig måte.

Det er verdt å merke seg at kjolene virkelig kommer på sin plass når man prøver de på seg, samtidig som noen kreasjoner ser bedre ut på hengeren enn på kroppen. For eksempel er ballerinakjolene litt store i størrelsen, noe som er verdt å merke seg om du står i folkekaoset og kjemper om et eksemplar.

Kolleksjonen kjennetegnes videre av utstrakt detaljbruk, og plaggene har et couture-lignende preg. Bruken av volanger og draperinger gjør at kreasjonene får et sofistikert uttrykk, og de asymmetriske snittene er helt i tiden.

Men det er kolleksjonens jakker som er høydepunktet etter min mening. Både fuskepelsene, og de sofistikerte trench-coatene ser og føles som eksklusive plagg. Silkekåpen, som er kolleksjonen dyreste plagg, er en av mine aller største favoritter.

Det vil også bli mulig å få fatt i lekre T-skjorter, og disse har svært flatterende passform, og er et godt alternativ til de som ønsker seg et rimelig H&M for Lanvin-plagg.

Her kan du se produktbilder fra kolleksjonen.

SE FLERE BILDER FRA KOLLEKSJONEN HER:

3897

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere